Reisgidsen


De beste clubs in Amsterdam bieden u een variatie aan muziekstijlen.

Een dansliefhebber moet het nachtleven van Amsterdam absoluut geprobeerd hebben. De stad staat bekend vanwege zijn diversiteit aan clubs, muziekstijlen en organisatie van speciale feesten

Beste clubs in Amsterdam
Tips van de receptionist van NH
Beste clubs in Amsterdam

Locatie clubs

De beste clubs in Amsterdam bevinden zich met name tussen het Rembrandtplein en het Leidseplein. Hoewel het aanbod er redelijk gevarieerd is, zijn er ook heel wat studentenclubs te vinden. Bent u geïnteresseerd in live muziek, dan moet u zeker in de buurt van het Leidseplein blijven. Mag het wat grootschaliger zijn, dan kunt u concerten bijwonen in de Amsterdam Arena, de Heineken Music Hall en de Ziggo Dome in Zuid-Oost. Ook de homo- en lesbische clubs zijn in Amsterdam zeer goed vertegenwoordigd. De meeste zult u vinden op de Reguliersdwarsstraat.

Beste clubs in Amsterdam

Dresscode en regels

Op de lijst van beste clubs in Amsterdam zijn er een aantal die een speciale dresscode hebben. Jimmy Woo is een club van internationale allure. Ze hebben echter een strikt deurbeleid. Met andere woorden, u moet hier niet met sneakers en spijkerbroek aankomen. Dit is ook het geval bij de Escape. Over het algemeen kan men in de meeste clubs gewoon 'casual gekleed' gaan. Wat leeftijd betreft moet je meestal 18 zijn om naar binnen te mogen. Er zijn enkele uitzonderingen waar men de leeftijd van 21 jaar hanteert. Het beste is om van te voren online uit te zoeken waar u aan toe bent. Tot hoe laat kunt u genieten van het Amsterdamse nachtleven? Doordeweeks mogen clubs tot 3.00 uur doorgaan, terwijl dit in het weekend tot 4.00 uur is. Er zijn echter ook speciale nachtclubs die doordeweeks door mogen gaan tot 4.00 uur en in het weekend tot 5.00 uur De entreeprijzen van de clubs variëren tussen € 5 en € 20 . Houdt u er rekening mee dat bij de Paradiso en Melkweg nog een lidmaatschap van ongeveer € 4 moet worden betaald. Het lidmaatschap is echter wel een maand geldig.

Nachtclubs

Beste clubs in Amsterdam

Zoals eerder aangegeven heeft een nachtclub het voordeel dat hij langer open blijft. De clubs genieten veelal een trendy imago. Zo staat Jimmy Woo ervoor bekend dat het met name bezocht wordt door mensen met looks. Er zijn overigens ook regelmatig bekende mensen in de club te gast. Ook Escape is een nachtclub die doorgaat tot in de vroege uurtjes. Ondanks zijn 25-jarige bestaan is het nog altijd een hippe trendy locatie, die overigens vele prijzen in de wacht heeft gesleept als het om innovatie gaat. De luxe club Rain behoort ook tot de beste clubs in Amsterdam. Behalve een bar en restaurant kunt u hier 's avonds genieten van urban lounge.

Terugkerende feesten

Dat het nachtleven in Amsterdam zo gevarieerd is merkt u met name doordat er elke avond in verschillende clubs feesten zijn die wekelijks terugkeren. Op maandag moet u bijvoorbeeld in ABE zijn voor het 'Welcome to my House' feest, waar voornamelijk r&b en hip hop worden gedraaid. Dinsdag is de dag van Sugarfactory met zijn 'Techno Tuesday'. Woensdag is hier eveneens een geschikte avond met de 'Night Shift', waar met name disco, hip hop en house worden gedraaid. De Noodlanding is een bekende avond op de donderdag in Paradiso. De avond is speciaal gereserveerd voor liefhebbers van foute popmuziek, indie, hiphop en dance. Vrijdag is een goede dag voor The Winston Kingdom, met Offset, waarbij er voornamelijk dansnummers worden gedraaid. En op zaterdag kunt u naar Brainwash of Escape voor urban dance. Bent u meer een liefhebber van klassieke jazz-sounds of soul, dan moet u absoluut in de 'Wicked Jazz Sounds' zijn op zondag. Met andere woorden: er is elke avond wel wat leuks te doen tijdens een typisch Amsterdamse nacht.

Waar u kunt overnachten in Amsterdam Bekijk alle hotels in Amsterdam

Andere artikelen

Beste clubs in Amsterdam

Fietsen in Amsterdam in de fietsstad bij uitstek

Of u nu in Amsterdam woont, of de stad voor vakantie of zaken bezoekt, per fiets beweegt u zich gemakkelijk van A naar B. De 17e-eeuwse binnenstad is niet meteen ingesteld op auto's, waardoor een fiets hier het handigste vervoermiddel is.

Beste clubs in Amsterdam

Bezienswaardigheden in Amsterdam, meer dan alleen de typische grachten

Het bruisende Amsterdam is een stad die nooit slaapt. In onze hoofdstad valt er altijd wel wat te beleven. Of u nu graag uitgebreid bezienswaardigheden bezoekt of 's nachts op stap wilt gaan, in Amsterdam zult u zich nooit vervelen

Beste clubs in Amsterdam

Zo veel interessante dingen om te doen in Amsterdam

Het typerende straatbeeld en de karakteristieke dingen om te doen in Amsterdam zorgen ervoor om uw zakelijk bezoek of kort verblijf in de Nederlandse hoofdstad bijzonder te maken en de stad zo goed mogelijk te leren kennen.

Beste clubs in Amsterdam

Het Rijksmuseum zal een onvergetelijke indruk achterlaten.

In het Rijksmuseum waant u zich in de tijd van grootmeesters als Rembrandt van Rijn en Johannes Vermeer. Hun beroemde schilderijen komen tot leven aan de muren van dit indrukwekkende museum.

Beste clubs in Amsterdam

Het boeiende verhaal van het Anne Frank Huis

In de levendige Jordaan in Amsterdam vindt u het Anne Frank Huis. Hier zaten 2 gezinnen ondergedoken tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het indrukwekkende museum geeft een idee van het leven van de jonge Anne Frank.

Beste clubs in Amsterdam

Een bezoek aan Chinatown in Amsterdam

Chinatown Amsterdam is gesticht in 1911. Hij bevindt zich in het centrum, in de oude stad. U vindt er natuurlijk veel Chinese restaurants en winkeltjes, maar ook één van de grootste boeddistische tempels van Europa.