Reisgidsen


Biermuseum in Amsterdam, waar bier tot leven komt

Heeft u interesse in de geschiedenis van het bierbrouwen? Het Biermuseum in Amsterdam biedt u een interactieve tour, van het testen van het brouwproces en de snelheid van de bottellijn tot het eindproduct: het Heineken bierflesje.

Biermuseum in Amsterdam
Tips van de chef van NH
Biermuseum in Amsterdam

Van productiehal tot Heineken Experience

Amsterdam is sinds jaar en dag de thuisbasis van Heineken. Na het sluiten van de brouwerij werd de productiehal omgebouwd tot bezoekerscentrum. Het Biermuseum in Amsterdam trekt jaarlijks duizenden bezoekers die een reis door de geschiedenis van Heineken maken. Met een glas bier in uw hand deze bijzondere omgeving ontdekken is een unieke ervaring.
Bewonder de originele koperen brouwketels en zie hoe het mout in enorme silo’s werd opgeslagen. Neem een kijkje bij de prijzen en onderscheidingen die Heineken heeft verdiend. De Heineken Experience dompelt u onder in een interactieve belevingswereld. Laat uzelf brouwen en daarna bottelen als een echt flesje Heineken op een virtueel interactieve wijze en proef samen met andere liefhebbers van een goed getapt pilsje. Het Biermuseum in Amsterdam is een complete ontdekkingsreis door de wereld van het bierbrouwen. Het is een combinatie van zien, horen, voelen, ruiken en proeven die uw bezoek tot een unieke belevenis maakt.

Biermuseum in Amsterdam

Heineken Brand Store

Heineken heeft een speciale app ontwikkeld om u nog beter kennis te laten maken met het bierproces. De app is eenvoudig te downloaden. Wilt of kunt u uw eigen smartphone niet gebruiken, dan is het mogelijk om tegen een kleine vergoeding gebruik te maken van een tablet.
Van het Biermuseum in Amsterdam is het slechts een kwartiertje wandelen naar de Heineken Brand Store. Hier kunt u bierproducten en officiële merchandise van Heineken kopen. U kunt de Heineken Brand Store ook bereiken met de enige echte Heineken Shuttle boot die vlakbij het Biermuseum in Amsterdam vertrekt.

Aanvullende informatie

Kaarten voor de Heineken Experience koopt u ter plekke bij de kassa of voorafgaand aan uw bezoek online. De entreeprijs voor volwassenen bedraagt € 18. Voor kinderen betaalt u een gereduceerd tarief.
De Heineken Experience biedt ook mogelijkheden voor meetings en events als u op zoek bent naar een originele locatie voor een zakelijke of informele ontmoetingsplaats.

Waar u kunt overnachten in Amsterdam Bekijk alle hotels in Amsterdam

Andere artikelen

Biermuseum in Amsterdam

Boek een bijzonder weekend in de grachtenstad Amsterdam

Een weekend in Amsterdam is volop genieten van Nederlands kleurrijke hoofdstad. Met een grote keuze aan musea en attracties hoeft u zich geen moment te vervelen. Wandel over de grachten of bezoek 'De Nachtwacht' in het Rijksmuseum

Biermuseum in Amsterdam

Bezienswaardigheden in Amsterdam, meer dan alleen de typische grachten

Het bruisende Amsterdam is een stad die nooit slaapt. In onze hoofdstad valt er altijd wel wat te beleven. Of u nu graag uitgebreid bezienswaardigheden bezoekt of 's nachts op stap wilt gaan, in Amsterdam zult u zich nooit vervelen

Biermuseum in Amsterdam

Van Hollandse boerenschoen naar trendy pump

Klompen worden soms gezien als schoeisel van boeren uit vroegere tijden. Maar niets is minder waar, want klompen zijn weer helemaal in. Bezoek een klompenmakerij net buiten Amsterdam en ontdek hoe klompen gemaakt worden.

Biermuseum in Amsterdam

Koningspaleis Amsterdam, een herinnering aan een rijke geschiedenis

Het Koningspaleis Amsterdam heeft meer dan alleen een schitterend interieur. Bezoek het paleis en geniet van de wisselende tentoonstellingen en de bijzondere geschiedenis van het gebouw.

Biermuseum in Amsterdam

Bezoek de fascinerende wereld van Madame Tussauds

Het wassenbeeldenmuseum van Madame Tussauds Amsterdam is een avontuur voor jong en oud. Zoveel sterren heeft u vast nog nooit bij elkaar gezien. Hier vindt u zowel nationale- als internationale sterren

Biermuseum in Amsterdam

Het Rijksmuseum zal een onvergetelijke indruk achterlaten.

In het Rijksmuseum waant u zich in de tijd van grootmeesters als Rembrandt van Rijn en Johannes Vermeer. Hun beroemde schilderijen komen tot leven aan de muren van dit indrukwekkende museum.