Reisgidsen


Een bezoek aan Chinatown in Amsterdam

Chinatown Amsterdam is gesticht in 1911. Hij bevindt zich in het centrum, in de oude stad. U vindt er natuurlijk veel Chinese restaurants en winkeltjes, maar ook één van de grootste boeddistische tempels van Europa.

Chinatown
Tips van de receptionist van NH
Chinatown

Boeddhistische Tempel

Op de Zeedijk, hartje Amsterdam, staat de Fo Guang Shan He Hua Tempel. Deze naam betekent zoveel als: Geef ons hoop een bloeiende lotusbloem voor het boeddhisme in Nederland te zijn. Omdat deze naam wat lang is, wordt de tempel door de meeste Nederlanders eenvoudigweg de Boeddhistische Tempel genoemd.

De Boeddhistische Tempel is de grootste, in Chinese stijl gebouwde, tempel van het Europese vasteland. Het bezoeken van deze tempel is gratis. U kunt de tempel kort bezichtigen of langer blijven en genieten van het mooie gebouw en de (verplichte) stilte. Bij binnenkomst is het gebruikelijk om uw schoenen uit te trekken.

De Boeddhistische Tempel is vanaf Centraal Station Amsterdam gemakkelijk bereikbaar. Het is slechts tien minuten lopen. Ook met het openbaar vervoer kunt u bij de tempel komen. U kunt met metro 53 naar de Nieuwmarkt reizen, waarna het iets meer dan vijf minuten lopen is naar de tempel.

Leuke winkels in Chinatown Amsterdam

Chinatown

In Chinatown bevinden zich veel authenthieke supermarkten, die enkel originele Aziatische producten verkopen. Sommige van deze supermarkten zijn nog opgericht door de eerste Chinezen die in Amsterdam kwamen wonen en stammen uit het begin van de 20e eeuw. De meeste van deze winkels zijn heel smal, maar sommige zijn wel vier of vijf verdiepingen hoog. Een voorbeeld van zo'n Chinese supermarkt is de China Town Supermarket, gevestigd op Geldersekade 96. Vanaf deze supermarkt is het minder dan tien minuten lopen naar Centraal Station Amsterdam.

Waar u kunt overnachten in Amsterdam Bekijk alle hotels in Amsterdam

Andere artikelen

Chinatown

De beste clubs in Amsterdam bieden u een variatie aan muziekstijlen.

Een dansliefhebber moet het nachtleven van Amsterdam absoluut geprobeerd hebben. De stad staat bekend vanwege zijn diversiteit aan clubs, muziekstijlen en organisatie van speciale feesten

Chinatown

Zo veel interessante dingen om te doen in Amsterdam

Het typerende straatbeeld en de karakteristieke dingen om te doen in Amsterdam zorgen ervoor om uw zakelijk bezoek of kort verblijf in de Nederlandse hoofdstad bijzonder te maken en de stad zo goed mogelijk te leren kennen.

Chinatown

Fietsen in Amsterdam in de fietsstad bij uitstek

Of u nu in Amsterdam woont, of de stad voor vakantie of zaken bezoekt, per fiets beweegt u zich gemakkelijk van A naar B. De 17e-eeuwse binnenstad is niet meteen ingesteld op auto's, waardoor een fiets hier het handigste vervoermiddel is.

Chinatown

Koningspaleis Amsterdam, een herinnering aan een rijke geschiedenis

Het Koningspaleis Amsterdam heeft meer dan alleen een schitterend interieur. Bezoek het paleis en geniet van de wisselende tentoonstellingen en de bijzondere geschiedenis van het gebouw.

Chinatown

Bezichtig de unieke collectie van het Van Gogh Museum

Het Van Gogh Museum heeft de grootste collectie werken van deze beroemde kunstenaar. Met ruim 200 schilderijen, 500 tekeningen en 700 brieven, krijgt u een compleet beeld van het leven van deze grootmeester

Chinatown

Proef de authentieke Amsterdamse sfeer op de Noordermarkt

De Noordermarkt is een stukje Jordaan dat u niet mag missen. De levendige markt, de prachtige oude gebouwen, maken van het plein een bezienswaardigheid met de typische Amsterdamse sfeer.