Reisgidsen


Een uniek plein in de stad, de Dam in Amsterdam

Op de Dam in Amsterdam ligt de stad aan uw voeten. Het plein wordt omgeven door het Koninklijk Paleis, het Nationaal Monument, de Nieuwe Kerk, Madame Tussauds, de Bijenkorf en het luxe NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky.

De Dam in Amsterdam
Tips van de conciërge van NH
De Dam in Amsterdam

Plein met een bewogen geschiedenis

De Dam in Amsterdam is de plaats voor nationale bijeenkomsten, indrukwekkende toespraken en demonstraties. Door de eeuwen heen hebben hier veel protestdemonstraties en rellen plaatsgevonden. In de middeleeuwen werden zelfs executies op het plein voltrokken. U kunt nog steeds de gaten zien aan de voorkant van het Koninklijk Paleis waar de houten galgen aan werden bevestigd.

Wassenbeeldenmuseum met een koninklijk randje

Recht tegenover NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky staat het Koninklijk Paleis, de parel op de kroon van de Dam in Amsterdam. Het 17e-eeuwse paleis wordt nog altijd gebruikt voor officiële ontvangsten door de Nederlandse koninklijke familie. Tussen het paleis en NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky staat het Nationaal Monument dat werd opgericht ter nagedachtenis aan militairen en verzetshelden die de Tweede Wereldoorlog niet overleefden. Andere hoogtepunten zijn het beroemde beeldenmuseum Madame Tussauds en de Nieuwe Kerk waar op 2 februari 2002 onder meer het huwelijk tussen ZKH Koning Willem-Alexander en HKH Koningin Maxima werd voltrokken. In de Nieuwe Kerk worden regelmatig toonaangevende kunsttentoonstellingen georganiseerd. Vanaf de Dam is het slechts een eindje lopen naar de Beurs van Berlage, een oud beursgebouw dat tegenwoordig gebruikt wordt als concertzaal en tentoonstellingsruimte.

Trendy winkels, cafés en restaurants

De Dam in Amsterdam

Magna Plaza, de Bijenkorf, Bonneterie en het centrum van Amsterdam Diamond, het zijn allemaal winkels die op en rond de Dam in Amsterdam zijn gelegen. Cafés, bars en restaurants hebben een ongekende mate van populariteit en zowel in het voorjaar, de zomer, het najaar als in de wintermaanden is er vermaak. Geniet van de straatartiesten die in de zomermaanden u als toeschouwer altijd weer weten te verrassen of bekijk Amsterdam vanaf grote hoogte in het reuzenrad tijdens de voor- of najaarskermis.

Bereikbaarheid

Vanaf Amsterdam Centraal Station kunt u de Dam wandelend eenvoudig bereiken. U doet er ongeveer 10 minuten over. Daarnaast rijden de meeste tramlijnen over de Dam waar u kunt in- en uitstappen.

Waar u kunt overnachten in Amsterdam Bekijk alle hotels in Amsterdam

Andere artikelen

De Dam in Amsterdam

Boek een bijzonder weekend in de grachtenstad Amsterdam

Een weekend in Amsterdam is volop genieten van Nederlands kleurrijke hoofdstad. Met een grote keuze aan musea en attracties hoeft u zich geen moment te vervelen. Wandel over de grachten of bezoek 'De Nachtwacht' in het Rijksmuseum

De Dam in Amsterdam

Bezienswaardigheden in Amsterdam, meer dan alleen de typische grachten

Het bruisende Amsterdam is een stad die nooit slaapt. In onze hoofdstad valt er altijd wel wat te beleven. Of u nu graag uitgebreid bezienswaardigheden bezoekt of 's nachts op stap wilt gaan, in Amsterdam zult u zich nooit vervelen

De Dam in Amsterdam

Van Hollandse boerenschoen naar trendy pump

Klompen worden soms gezien als schoeisel van boeren uit vroegere tijden. Maar niets is minder waar, want klompen zijn weer helemaal in. Bezoek een klompenmakerij net buiten Amsterdam en ontdek hoe klompen gemaakt worden.

De Dam in Amsterdam

Koningspaleis Amsterdam, een herinnering aan een rijke geschiedenis

Het Koningspaleis Amsterdam heeft meer dan alleen een schitterend interieur. Bezoek het paleis en geniet van de wisselende tentoonstellingen en de bijzondere geschiedenis van het gebouw.

De Dam in Amsterdam

Bezoek de fascinerende wereld van Madame Tussauds

Het wassenbeeldenmuseum van Madame Tussauds Amsterdam is een avontuur voor jong en oud. Zoveel sterren heeft u vast nog nooit bij elkaar gezien. Hier vindt u zowel nationale- als internationale sterren

De Dam in Amsterdam

Het Rijksmuseum zal een onvergetelijke indruk achterlaten.

In het Rijksmuseum waant u zich in de tijd van grootmeesters als Rembrandt van Rijn en Johannes Vermeer. Hun beroemde schilderijen komen tot leven aan de muren van dit indrukwekkende museum.