Reisgidsen


Zo veel interessante dingen om te doen in Amsterdam

Het typerende straatbeeld en de karakteristieke dingen om te doen in Amsterdam zorgen ervoor om uw zakelijk bezoek of kort verblijf in de Nederlandse hoofdstad bijzonder te maken en de stad zo goed mogelijk te leren kennen.

Dingen om te doen in Amsterdam
Tips van de chef van NH
Dingen om te doen in Amsterdam

Bijzondere fietsroute door de Jordaan

Doe net als de Amsterdammers en spring op de fiets. Ontdek de stad tijdens een fietstour met gids door de typisch Amsterdamse volksbuurt de Jordaan. Deze karakteristieke wijk met een enorme verscheidenheid aan gevels is het meest bezocht. Daarnaast is over deze populaire volkswijk het meest gezongen. Bezoek een van de vele bruine kroegen in de vroegere arbeiderswijk en luister naar de bekende levensliederen en proef de sfeer van de sentimentele teksten die uit het leven gegrepen zijn en de sfeer van het typische Amsterdam. En wat te denken van een tochtje langs de Pijp? Deze oude volkswijk is een bruisende smeltkroes van culturen. Meng u onder de locals in een van de bruine cafés die de wijk rijk is. Maak uw bezoek aan de Pijp compleet met een wandeling over de Albert Cuypmarkt, die dwars door deze wijk loopt. Laat u op deze straatmarkt verrassen door de vele kraampjes met een diversiteit aan koopwaren en proef de Amsterdamse sfeer met verse stroopwafels of poffertjes.

Dingen om te doen in Amsterdam

Amsterdam vanaf het water

Hoewel er talloze manieren zijn om de stad te verkennen, is een rondvaart door de grachten een unieke manier om Amsterdam te bekijken en vanaf het water te beleven. Vaar door de Amsterdamse grachtengordel die officieel tot het Werelderfgoed van Unesco behoort. Tijdens een ontspannen rondvaart overdag of een avondvaart door sfeervol verlichte grachten ziet u statige herenhuizen, woonboten en karakteristieke grachtenpanden met de bijzondere gevels aan u voorbij komen. Aan boord, waar u toeristische informatie kunt krijgen in diverse talen, is er gelegenheid om te borrelen of om te dineren. De rondvaart kan ook gecombineerd worden met een bezoek aan een museum of andere leuke dingen om te doen in Amsterdam. Wilt u de drukte van de stad even ontvluchten? Ontdek een oase van rust in een van de oudste botanische tuinen ter wereld! Zet uw zintuigen op scherp in de Hortus Botanicus in Amsterdam, want er is van alles te beleven in deze tuin in het centrum van de stad. Ruik de geur van de bloemen en kruiden, luister naar de stilte, aanschouw de bloemenpracht. Een andere groene oase in het centrum van de drukke stad is het Vondelpark. Naast de Amsterdammers die hier komen om te wandelen, picknicken, barbecueën, joggen, fietsen en relaxen, is dit ook een geliefde plek voor toeristen. Kom na een werkdag, liggend op het gras en luisterend naar het gekwetter van de parkieten, tot rust. Kijk naar jong en oud om u heen, volg een wandelpad langs fonteinen of strijk neer op een van de terrasjes voor een hapje en een drankje.

Dingen om te doen in Amsterdam

Het indrukwekkende Anne Frank huis

Heeft u interesse in geschiedenis? Een van dingen om te doen in Amsterdam is een bezoek aan het Anne Frank huis. In dit historische pand krijgt u een indrukwekkend inzicht in de beleving van de tweede wereldoorlog. Door middel van onder andere originele dagboekstukken en het achterhuis wordt het leven van een Joods meisje tijdens de oorlogsjaren in beeld gebracht. Wat u ook niet kan missen tijdens uw bezoek aan Amsterdam is een bezoek aan het Rijksmuseum. In een prachtig pand worden Nederlandse klassiekers tentoon gesteld. U raakt niet uitgekeken op de schilderijen die u een keer in uw leven gezien moet hebben.

Waar u kunt overnachten in Amsterdam Bekijk alle hotels in Amsterdam

Andere artikelen

Dingen om te doen in Amsterdam

Bezienswaardigheden in Amsterdam, meer dan alleen de typische grachten

Het bruisende Amsterdam is een stad die nooit slaapt. In onze hoofdstad valt er altijd wel wat te beleven. Of u nu graag uitgebreid bezienswaardigheden bezoekt of 's nachts op stap wilt gaan, in Amsterdam zult u zich nooit vervelen

Dingen om te doen in Amsterdam

Grootse kunst en geschiedenis in het Rijksmuseum

Naast beroemde schilderwerken als de Nachtwacht van Rembrandt zijn er in het Rijksmuseum beeldhouwwerken, prenten, tekeningen, en andere kunstobjecten te ontdekken die van de rijke Nederlandse geschiedenis getuigen.

Dingen om te doen in Amsterdam

Van Hollandse boerenschoen naar trendy pump

Klompen worden soms gezien als schoeisel van boeren uit vroegere tijden. Maar niets is minder waar, want klompen zijn weer helemaal in. Bezoek een klompenmakerij net buiten Amsterdam en ontdek hoe klompen gemaakt worden.

Dingen om te doen in Amsterdam

Tussen heden en verleden: De Oude Kerk in Amsterdam

De Oude Kerk is één van de gotische gebouwen, die in het centrum van Amsterdam te vinden is. Enkele voorbeelden van bezienswaardigheden in het gebouw zijn de orgels, de glas-in-loodramen en de graven van beroemde Hollanders.

Dingen om te doen in Amsterdam

Koningspaleis Amsterdam, een herinnering aan een rijke geschiedenis

Het Koningspaleis Amsterdam heeft meer dan alleen een schitterend interieur. Bezoek het paleis en geniet van de wisselende tentoonstellingen en de bijzondere geschiedenis van het gebouw.

Dingen om te doen in Amsterdam

Bezoek de fascinerende wereld van Madame Tussauds

Het wassenbeeldenmuseum van Madame Tussauds Amsterdam is een avontuur voor jong en oud. Zoveel sterren heeft u vast nog nooit bij elkaar gezien. Hier vindt u zowel nationale- als internationale sterren