Reisgidsen


Eén dag in Amsterdam

Naast 165 grachten telt Amsterdam ruim 40 musea, minstens 6.000 winkels, zeker 1.300 restaurants en meer dan 1.500 bars en cafés. Dat is een gigantisch aanbod, maar zelfs uit één dag Amsterdam kunt u veel meer halen dan u denkt.

Één dag Amsterdam
Tips van de receptionist van NH
Één dag Amsterdam

Highlights van Amsterdam

Amsterdam is goed te bereiken met zowel het vliegtuig, de trein als de auto. De stad zelf is goed te verkennen met zowel tram, metro als boot. Zelfs lopend kunt u overal komen dankzij de goede bewegwijzering. Hebt u maar één dag in Amsterdam te besteden, dan moet u goed plannen om zoveel mogelijk te kunnen zien. Daarom is het raadzaam om een ticket te kopen voor de toeristische rondritbus. Deze komt langs verschillende hoogtepunten van Amsterdam zoals het Anne Frank Huis en biedt de mogelijkheid om uit te stappen wanneer u wilt. De kaarten hiervoor zijn te boeken via internet of verkrijgbaar in de bus.

Hebt u interesse in de Gouden Eeuw? Dan kunt u in Amsterdam een perfecte dag doorbrengen. In de stad zijn verschillende musea te vinden die aan de Gouden Eeuw refereren. Neem bijvoorbeeld het Scheepvaartmuseum. Hier kunt u ervaren hoe het was in de tijd van de V.O.C. Daarna brengt u een bezoekje aan het Rembrandthuis in de Jodenbreestraat waar u kunt zien hoe deze grote schilder woonde in de Gouden Eeuw. Ook kunt u in drie museumwoningen ervaren hoe het was om als rijke familie in de Gouden Eeuw te leven, bijvoorbeeld in Museum Willet-Holthuysen. De toegangsprijzen variëren per museumwoning.

Amsterdam met insidertips ontdekken

Één dag Amsterdam

Als u de highlights in Amsterdam al kent, kunt u te voet op ontdekking gaan, bijvoorbeeld in de Negen Straatjes. Gelegen tussen de Leidsestraat en Raadhuisstraat bevinden zich negen straten. Zes daarvan verwijzen naar de handel die daar vroeger werd gedreven in huiden voor de leerindustrie. Denk aan de Reestraat, Wolvenstraat en Berenstraat. Hier treft u naast aparte en leuke winkeltjes en restaurants ook typisch Amsterdamse cafés aan.

Bent u op stap in Amsterdam, dan mag een wandeling door de hippe wijk De Pijp in Amsterdam-Zuid niet ontbreken. Daar zijn woningen te vinden in de stijl van de Amsterdamse School uit de beginjaren van de vorige eeuw. Daarnaast treft u in deze wijk de oudste markt van de stad aan, namelijk de Albert Cuyp Markt met meer dan 200 kramen.

Amsterdam vanaf het water

Typisch voor Amsterdam zijn haar grachten. De beste manier om deze te zien is met een rondvaartboot. U ziet de huizen aan beide kanten van de gracht en u ziet ze beter dan dat u er langsloopt. Om in één dag Amsterdam te ontdekken is een rondvaart door de grachten een uitstekend idee. Er is een rederij die u een 24 uurskaart aanbiedt, al of niet inclusief toegang tot musea. Deze rondvaartboot stelt u in staat om op uw eigen tempo de belangrijkste bezienswaardigheden van Amsterdam te bekijken. U bepaalt zelf wat u wilt bezoeken en waar u in- en uitstapt. U kunt de kaart online bestellen of via uw hotel verkrijgen.

Een leuk alternatief voor de klassieke rondvaart is de gratis veerpont naar Amsterdam-Noord. Ze brengt u naar de andere kant van het IJ. Daar kunt u het museum Eye bezichtigen, het filmmuseum van Amsterdam. Van al die indrukken krijgt u best trek. Strijk dan neer voor een lekkere lunch in één van de museumrestaurants of andere restaurantjes in de stad. Sluit één dag in Amsterdam af met een bezoek aan een concert, opera of ballet.

Eén dag Amsterdam on tour

Wilt u gedurende één dag Amsterdam op een andere manier ontdekken? Boek dan een tour, bijvoorbeeld over de Wallen of door de Jordaan. Verschillende organisaties bieden rondleidingen met een gids aan waar je meer informatie krijgt over deze buurten. Vaak zijn deze tours inclusief drankje of diner in een typisch Amsterdams café. Of boek een tour die u langs de mooiste binnenhofjes van Amsterdam voert. De prijs en duur van de tours verschillen per organisator. Reserveringen kunnen via het internet of uw hotel worden gemaakt.

Uw dagje Amsterdam hoeft niet per se gevuld te worden met een rondvaart of stadswandeling in het centrum. Breng bijvoorbeeld een dag door in de Keukenhof, een prachtige tuin met duizenden bloeiende bollen. Boek hiervoor een excursie via een organisatiebureau. Prijzen verschillen per organisator.

Waar u kunt overnachten in Amsterdam Bekijk alle hotels in Amsterdam

Andere artikelen

Één dag Amsterdam

Fietsen in Amsterdam in de fietsstad bij uitstek

Of u nu in Amsterdam woont, of de stad voor vakantie of zaken bezoekt, per fiets beweegt u zich gemakkelijk van A naar B. De 17e-eeuwse binnenstad is niet meteen ingesteld op auto's, waardoor een fiets hier het handigste vervoermiddel is.

Één dag Amsterdam

Ontspanning en gezelligheid in de beste bars in Amsterdam

Is de werkdag ten einde? Dan is het eindelijk tijd om samen met uw collega's heerlijk de bloemetjes buiten te zetten en te ontspannen in één van de vele barretjes die onze hoofdstad te bieden heeft

Één dag Amsterdam

Zo veel interessante dingen om te doen in Amsterdam

Het typerende straatbeeld en de karakteristieke dingen om te doen in Amsterdam zorgen ervoor om uw zakelijk bezoek of kort verblijf in de Nederlandse hoofdstad bijzonder te maken en de stad zo goed mogelijk te leren kennen.

Één dag Amsterdam

Tussen heden en verleden: De Oude Kerk in Amsterdam

De Oude Kerk is één van de gotische gebouwen, die in het centrum van Amsterdam te vinden is. Enkele voorbeelden van bezienswaardigheden in het gebouw zijn de orgels, de glas-in-loodramen en de graven van beroemde Hollanders.

Één dag Amsterdam

Koningspaleis Amsterdam, een herinnering aan een rijke geschiedenis

Het Koningspaleis Amsterdam heeft meer dan alleen een schitterend interieur. Bezoek het paleis en geniet van de wisselende tentoonstellingen en de bijzondere geschiedenis van het gebouw.

Één dag Amsterdam

Het boeiende verhaal van het Anne Frank Huis

In de levendige Jordaan in Amsterdam vindt u het Anne Frank Huis. Hier zaten 2 gezinnen ondergedoken tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het indrukwekkende museum geeft een idee van het leven van de jonge Anne Frank.