Reisgidsen


Een spannende familievakantie in Amsterdam

'Amsterdam heeft het' is de leus van onze hoofdstad. Tijdens een stedenvakantie met uw familie kunt u samen genieten van de mix van oude panden, historische grachten, moderne musea en de nieuwste technologische ontwikkelingen.

Familievakantie Amsterdam
Tips van de chef van NH
Familievakantie Amsterdam

Perfecte stedenvakantie met uw familie

Wanneer u een stedentrip met uw gezin plant, is een veelzijdige familievakantie in Amsterdam een aanrader. Amsterdam is een stad voor jong en oud en bekend om de prettige en toegankelijke sfeer, de goede bereikbaarheid, het milde klimaat en de vriendelijke bevolking. Verken Amsterdam per huurfiets en sla daarbij het beroemde Vondelpark niet over, waar u heerlijk pannenkoeken kunt eten. Een rondvaart is toeristenattractie nummer één, vooral 's avonds bieden de verlichte bruggen en grachtenpanden een kleurrijk spektakel. In de zomer geniet u van het water met een rondvaartboot of u huurt een waterfiets, terwijl u in de winter met het hele gezin heerlijk kunt schaatsen op de Jaap Eden IJsbaan.
Artis Zoo in Amsterdam behoort tot de leukste bezienswaardigheden voor kinderen. De beroemde dierentuin voert een innovatief beleid om jonge dieren te fokken. Het hele jaar door zijn er pas geboren dierenbaby's te zien. Een kleine gorillababy op de rug van moeder of een tweeling wollige leeuwtjes bieden een aandoenlijk schouwspel. Artis Zoo is in ieder jaargetijde een bijzondere belevenis en een topactiviteit tijdens uw familievakantie in Amsterdam.

Familievakantie Amsterdam

Kindvriendelijke musea in Amsterdam

NEMO Science Center is een museum dat volledig ingericht is met nieuwe technologie en snufjes van de wetenschap.
Het is een 'doe-museum' waar u een hele dag allerlei proeven en experimenten kunt doen. Kinderen kunnen hier ontdekken hoe stroom gemaakt wordt door een fietslampje te laten branden en een elektromotor al fietsend uit te proberen. Ze kunnen een frisbee van papier maken, een 3D-bril ontwikkelen en een simulatiespel doen om als astronaut de maan te bezoeken. Uw kinderen kunnen zich volledig uitleven en mogen alles aanraken. Het gebouw zelf is ook spectaculair: het is gebouwd op de fundamenten van de tunnel die de verbinding vormt tussen het Centrum en Noord Amsterdam en gelegen aan het Oosterdok. De vorm van het gebouw stelt de ingang van de tunnel voor en lijkt op een grote boot, waar u bovenop kunt gaan zitten en genieten van het uitzicht.
Wanneer u over de beroemde Dam in Amsterdam loopt, kunt u het wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds niet missen. In de laatste jaren is het een belevenismuseum geworden voor jong en oud. Test uw IQ met Einstein, help radio-DJ Edwin Evers met het draaien van plaatjes of schitter als Afrojack op een immens podium. Uw kinderen mogen hoogstpersoonlijk plaatsnemen op de troon van Koning Willem Alexander of zich verkleden als geheimagent James Bond.
Diverse musea in Amsterdam bieden activiteiten op maat voor kinderen en jongeren. Het vernieuwde Rijksmuseum biedt teken- en schilderprogramma's voor kinderen en in het Tropenmuseum kunnen ze zelf muziek maken en instrumenten proberen uit de hele wereld. Uw kinderen kunnen zelfs meedoen met een schildercursus bij de Hermitage.

Spannende activiteiten met teenagers

Familievakantie Amsterdam

Wie de film 'Amsterdamned' heeft gezien, weet hoe bloedstollend spannend een boottocht door de Amsterdamse grachten kan zijn. Maak tijdens uw familievakantie in Amsterdam een boottocht of rondvaart door de smalle grachten, onder lage bruggen en langs spannende buurten. Overdag vaart u vlak langs de historische grachtenpanden die de sfeer uitademen van de 17e eeuw. De gidsen op de boot vertellen over het aanleggen van de grachten, de welvaart van de stad, de trapjes bedoeld voor hoog bezoek en waarvoor de hijsbalk dient. Wanneer u 's avonds opstapt in de buurt van het Centraal Station ervaart u een spektakel van kleurig verlichte kunstwerken.
Wilt u nog meer spanning tijdens uw familievakantie in Amsterdam, bezoek dan de Amsterdam Dungeon. Hier worden dagelijks spannende shows opgevoerd met duistere heksen, gestoorde rechters en meedogenloze beulen. U kunt ook helpen om een listig geplande moord op de beroemde Amsterdamse Zeedijk op te lossen in de kelder van de leerlooierij, waarbij u plotseling oog in oog kan komen te staan met de moordlustige dader. Voor uw vakantie met teenagers is de Dungeon uitermate geschikt.

Verblijf en vervoer in Amsterdam

U verplaatsen binnen de stad gaat het beste met de tram, de metro of op de fiets, die u op vele plekken in het centrum kunt huren. Voor uw verblijf tijdens uw familievakantie in Amsterdam biedt NH Hotel Group gevarieerde mogelijkheden. NH Collection Amsterdam Grand Hotel Krasnapolsky, midden op de Dam, heeft u alles te bieden voor een geslaagde familievakantie. Het Hotel NH Amsterdam Museum Quarter bevindt zich vlakbij het beroemde Rijksmuseum en Stedelijk Museum.

Waar u kunt overnachten in Amsterdam Bekijk alle hotels in Amsterdam

Andere artikelen

Familievakantie Amsterdam

Fietsen in Amsterdam in de fietsstad bij uitstek

Of u nu in Amsterdam woont, of de stad voor vakantie of zaken bezoekt, per fiets beweegt u zich gemakkelijk van A naar B. De 17e-eeuwse binnenstad is niet meteen ingesteld op auto's, waardoor een fiets hier het handigste vervoermiddel is.

Familievakantie Amsterdam

Ontspanning en gezelligheid in de beste bars in Amsterdam

Is de werkdag ten einde? Dan is het eindelijk tijd om samen met uw collega's heerlijk de bloemetjes buiten te zetten en te ontspannen in één van de vele barretjes die onze hoofdstad te bieden heeft

Familievakantie Amsterdam

Zo veel interessante dingen om te doen in Amsterdam

Het typerende straatbeeld en de karakteristieke dingen om te doen in Amsterdam zorgen ervoor om uw zakelijk bezoek of kort verblijf in de Nederlandse hoofdstad bijzonder te maken en de stad zo goed mogelijk te leren kennen.

Familievakantie Amsterdam

Tussen heden en verleden: De Oude Kerk in Amsterdam

De Oude Kerk is één van de gotische gebouwen, die in het centrum van Amsterdam te vinden is. Enkele voorbeelden van bezienswaardigheden in het gebouw zijn de orgels, de glas-in-loodramen en de graven van beroemde Hollanders.

Familievakantie Amsterdam

Koningspaleis Amsterdam, een herinnering aan een rijke geschiedenis

Het Koningspaleis Amsterdam heeft meer dan alleen een schitterend interieur. Bezoek het paleis en geniet van de wisselende tentoonstellingen en de bijzondere geschiedenis van het gebouw.

Familievakantie Amsterdam

Het boeiende verhaal van het Anne Frank Huis

In de levendige Jordaan in Amsterdam vindt u het Anne Frank Huis. Hier zaten 2 gezinnen ondergedoken tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het indrukwekkende museum geeft een idee van het leven van de jonge Anne Frank.