Reisgidsen


Fietsen in Amsterdam in de fietsstad bij uitstek

Of u nu in Amsterdam woont, of de stad voor vakantie of zaken bezoekt, per fiets beweegt u zich gemakkelijk van A naar B. De 17e-eeuwse binnenstad is niet meteen ingesteld op auto's, waardoor een fiets hier het handigste vervoermiddel is.

Fietsen in Amsterdam
Tips van de receptionist van NH
Fietsen in Amsterdam

Amsterdam is een fietsstad bij uitstek

Nederland staat bekend om de vele fietspaden en goede voorzieningen voor fietsers. In Amsterdam is de fiets dan ook enorm populair bij studenten, inwoners en vakantiegangers. Er is geen enkele andere stad in de wereld waar zoveel wordt gefietst als in de hoofdstad van Nederland. De fiets is vooral erg handig in de nauwe en gezellige straatjes van Amsterdam. Fietsen is dé perfecte manier van verplaatsen, want met geen enkel ander vervoersmiddel reist u zo gemakkelijk door de stad. Wanneer buitenlandse bezoekers in Amsterdam aankomen, kijken ze vaak hun ogen uit. De enorme hoeveelheid fietsers, maar ook de speciale fietsverkeerslichten zijn een ware attractie en belevenis. Er ligt in Amsterdam meer dan 400 km aan fietspaden, wat direct duidelijk maakt hoe belangrijk de fiets als transportmiddel wordt geacht. Fietsen in Amsterdam is hipper dan ooit!

Verplaats u als een echte Amsterdammer

Bijna elke Amsterdammer heeft een fiets en een groot deel daarvan fietst daarmee naar zijn of haar werk of universiteit. Op weg naar school, werk of om boodschappen te doen, de fiets wordt werkelijk overal voor gebruikt. Ook voor vakantiegangers bestaat de mogelijkheid om fietsen te huren en als een ware Amsterdammer langs de prachtige grachten en grachtenpanden te fietsen. Amsterdam heeft natuurlijk veel fietsverhuurbedrijven waar u al voor € 8 per dag een fiets kunt huren. Fietsen in Amsterdam brengt u langs de mooiste en interessantste bijzonderheden van de stad. Parkeer uw fiets langs de Prinsengracht en bezoek het Anne Frankhuis, fiets door de 9 straatjes van Amsterdam en ontdek oude vintage winkeltjes en lieflijke pandjes. Als u lekker wilt winkelen, dan kunt u de fiets makkelijk kwijt in de buurt van de Dam, waar uitgebreide winkelmogelijkheden en eetgelegenheden zijn. Verblijft u langer in de stad, dan merkt u al snel dat u gewend raakt aan het fietsen in Amsterdam: even snel wat lekkers halen voor op de hotelkamer, of een spannende fietstocht in de avonduren, waar u volop kunt genieten van de verlichte bruggetjes over de vele grachten in de stad.

Fietsen in Amsterdam

Fietsroutes voor vakantiegangers

Er zijn verschillende mogelijkheden om rond te fietsen in Amsterdam. De meeste fietsverhuurbedrijven bieden naast het verhuren van fietsen ook fietsroutes door de stad aan. Zo kunt u op eigen gelegenheid de stad per fiets verkennen of onder leiding van een ervaren gids de leukste en meest bijzondere plekjes van de stad ontdekken. Er zijn speciale thematours te boeken, hierbij kunt u denken aan een historische stadstour, de Jordaantour of een picknicktour. Een leuk idee als bedrijfsuitje, of om die belangrijke zakenpartner na een dag hard werken mee te nemen voor een ontspannen middag of avond in de stad. Op eigen gelegenheid de stad verkennen kan natuurlijk ook, met behulp van een uitgebreide stadskaart, waarop precies beschreven staat waar de belangrijkste bezienswaardigheden van Amsterdam zich bevinden.

Fietsen in Amsterdam

Op de fiets naar het restaurant

Er zijn in Amsterdam veel plekken om heerlijk te lunchen of uitgebreid te dineren. Een bijzonder persoonlijke ervaring hebt u in een van de vele huiskamerrestaurants. Deze snel groeiende horecatrend in onze hoofdstad maakt het mogelijk om bij een echt Amsterdams gezin aan te schuiven en met andere gasten volop te genieten van wat de Nederlander kookt. Zo bevindt u zich midden in de gezellige huiselijke sfeer, zonder het afruimen en afwassen. Het gemak van uw fiets voor de deur is dat u zich ook tijdens de avonduren makkelijk vanuit uw hotel tijdens de spits kunt verplaatsen, om vervolgens te genieten van een hapje en een drankje.

Waar u kunt overnachten in Amsterdam Bekijk alle hotels in Amsterdam

Andere artikelen

Fietsen in Amsterdam

Boek een bijzonder weekend in de grachtenstad Amsterdam

Een weekend in Amsterdam is volop genieten van Nederlands kleurrijke hoofdstad. Met een grote keuze aan musea en attracties hoeft u zich geen moment te vervelen. Wandel over de grachten of bezoek 'De Nachtwacht' in het Rijksmuseum

Fietsen in Amsterdam

Van Hollandse boerenschoen naar trendy pump

Klompen worden soms gezien als schoeisel van boeren uit vroegere tijden. Maar niets is minder waar, want klompen zijn weer helemaal in. Bezoek een klompenmakerij net buiten Amsterdam en ontdek hoe klompen gemaakt worden.

Fietsen in Amsterdam

Ontspanning en gezelligheid in de beste bars in Amsterdam

Is de werkdag ten einde? Dan is het eindelijk tijd om samen met uw collega's heerlijk de bloemetjes buiten te zetten en te ontspannen in één van de vele barretjes die onze hoofdstad te bieden heeft

Fietsen in Amsterdam

Koningspaleis Amsterdam, een herinnering aan een rijke geschiedenis

Het Koningspaleis Amsterdam heeft meer dan alleen een schitterend interieur. Bezoek het paleis en geniet van de wisselende tentoonstellingen en de bijzondere geschiedenis van het gebouw.

Fietsen in Amsterdam

Het boeiende verhaal van het Anne Frank Huis

In de levendige Jordaan in Amsterdam vindt u het Anne Frank Huis. Hier zaten 2 gezinnen ondergedoken tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het indrukwekkende museum geeft een idee van het leven van de jonge Anne Frank.

Fietsen in Amsterdam

Bezichtig de unieke collectie van het Van Gogh Museum

Het Van Gogh Museum heeft de grootste collectie werken van deze beroemde kunstenaar. Met ruim 200 schilderijen, 500 tekeningen en 700 brieven, krijgt u een compleet beeld van het leven van deze grootmeester