Reisgidsen


Gezellig op ontdekking met kanaaltochten in Amsterdam

Amsterdam is in de Gouden Eeuw, dankzij de VOC, een belangrijke handelsstad geworden. Om vervoer gemakkelijk te maken werden grachten gegraven. Met leuke tips voor kanaaltochten door Amsterdam kunt u deze grachten zelf ontdekken.

Kanaaltochten Amsterdam
Tips van de housekeeper van NH
Kanaaltochten Amsterdam

Ode aan het IJ

Naast het feit dat Amsterdam bekend staat om haar grachten is het ook nu nog een belangrijke handelsstad. Het is zeker de moeite waard om een havenrondvaart te boeken. Tickets voor havenrondvaarten zijn online te reserveren via een gespecialiseerde rederij. Prijzen voor de tickets en afvaarttijden variëren. Als u weer voet aan wal heeft gezet, kunt u achtergrondinformatie krijgen door een bezoek te brengen aan het Scheepvaartmuseum, gelegen aan het Kattenburgerplein. Dit museum belicht verschillende aspecten van de Amsterdamse haven. Toegangskaarten voor dit museum zijn niet bij de havenrondvaart inbegrepen, maar kunnen geboekt worden via internet of uw hotel.

Behalve aandacht voor de haven van Amsterdam biedt het Scheepvaartmuseum u als bezoeker ook een kijkje in de Gouden Eeuw. De verschillende tentoonstellingen geven u als bezoeker de mogelijkheid om mee te reizen met Michiel de Ruyter en aan boord van het museumschip 'De Amsterdam' kunt u zien hoe het was om op een groot VOC-schip te werken en overnachten. Daarna kunt u neerstrijken in het museumrestaurant voor een lekkere lunch of een drankje.

Diverse rondvaarten door Amsterdam

Kanaaltochten Amsterdam

Amsterdam telt 165 grachten. De leukste manier om Amsterdam te ontdekken is vanaf het water. Het beste kan dit door een kanaaltocht. U vaart door de grachten van Amsterdam, u ontdekt de parels van De Gouden Bocht en u kunt onderweg op diverse plekken aan en van boord gaan. Er zijn diverse rederijen die de meest uiteenlopende rondvaarten organiseren. Zo is er voor ieder wat wils. Sinds vorig jaar is er een rederij die een combiticket aanbiedt waarbij een wandeling inbegrepen is. Hierbij wordt eerst een bezoek gebracht aan De Wallen, de beroemde buurt in het oudste gedeelte van Amsterdam, gevolgd door een rondvaart. Tickets zijn te boeken via de website of aan boord van de boot.

Wilt u een tocht maken die wat langer duurt, dan kunt u ervoor kiezen om een boottocht te boeken die lunch- of dinermogelijkheden biedt. Zo is er een rederij die u een combinatieticket aanbiedt waarbij u tijdens de rondvaart sushi of een pizza kunt eten. Deze rondvaarten starten op verschillende tijden, dus ook 's avonds. Informeer bij een van deze rederijen via het internet of bij uw hotel naar de mogelijkheden en prijzen.

Culturele kanaaltocht in Amsterdam

Met de vele rederijen die Amsterdam telt, is er voor iedereen wel een rondvaart te vinden. Zo is er een rederij die een combiticket aanbiedt voor een boottocht inclusief bezoek aan een museum. Dit bespaart naast geld ook nog eens tijd en de keuze aan musea in Amsterdam is groot. Voor reserveringen kunt u terecht op de websites van diverse rederijen.

Wilt u Amsterdam door de ogen van een echte Amsterdammer ontdekken? Dan is er een rederij die een speciale rondvaart aanbiedt met zang en persoonlijke verhalen van en met een bekende Nederlandse acteur. Deze rondvaart duurt 2 uur en is inclusief een Amsterdams borrelgarnituur. Deze speciale rondvaart kost € 39,50 per persoon. Voor meer informatie over deze tour kunt u op de website van de rederij terecht, waar u ook online tickets kunt boeken. Ook is reserveren mogelijk via uw hotel. Afvaarttijden en data variëren.

Kanaaltochten Amsterdam

Kanaaltochten in Amsterdam 'by night'

's Avonds baadt Amsterdam in een zee van licht en dat kunt u het best ervaren vanaf het water. Zo kunt u voor rond de € 20 een rondvaart van 90 minuten boeken inclusief drankje door de verlichte grachten van Amsterdam. Reserveren kan via de website van de rederij, aan de kassa van de rederij of in het hotel. Informeer van tevoren welke afvaarttijden er gelden. Deze kunnen per rederij verschillen.

Waar u kunt overnachten in Amsterdam Bekijk alle hotels in Amsterdam

Andere artikelen

Kanaaltochten Amsterdam

Bezienswaardigheden in Amsterdam, meer dan alleen de typische grachten

Het bruisende Amsterdam is een stad die nooit slaapt. In onze hoofdstad valt er altijd wel wat te beleven. Of u nu graag uitgebreid bezienswaardigheden bezoekt of 's nachts op stap wilt gaan, in Amsterdam zult u zich nooit vervelen

Kanaaltochten Amsterdam

De beste clubs in Amsterdam bieden u een variatie aan muziekstijlen.

Een dansliefhebber moet het nachtleven van Amsterdam absoluut geprobeerd hebben. De stad staat bekend vanwege zijn diversiteit aan clubs, muziekstijlen en organisatie van speciale feesten

Kanaaltochten Amsterdam

Van Hollandse boerenschoen naar trendy pump

Klompen worden soms gezien als schoeisel van boeren uit vroegere tijden. Maar niets is minder waar, want klompen zijn weer helemaal in. Bezoek een klompenmakerij net buiten Amsterdam en ontdek hoe klompen gemaakt worden.

Kanaaltochten Amsterdam

Koningspaleis Amsterdam, een herinnering aan een rijke geschiedenis

Het Koningspaleis Amsterdam heeft meer dan alleen een schitterend interieur. Bezoek het paleis en geniet van de wisselende tentoonstellingen en de bijzondere geschiedenis van het gebouw.

Kanaaltochten Amsterdam

Een bezoek aan Chinatown in Amsterdam

Chinatown Amsterdam is gesticht in 1911. Hij bevindt zich in het centrum, in de oude stad. U vindt er natuurlijk veel Chinese restaurants en winkeltjes, maar ook één van de grootste boeddistische tempels van Europa.

Kanaaltochten Amsterdam

Proef de authentieke Amsterdamse sfeer op de Noordermarkt

De Noordermarkt is een stukje Jordaan dat u niet mag missen. De levendige markt, de prachtige oude gebouwen, maken van het plein een bezienswaardigheid met de typische Amsterdamse sfeer.