Reisgidsen


Proef de Amsterdamse sfeer op de Lindengracht Markt

De Lindengracht Markt staat garant voor top producten en ligt in een gezellige Amsterdamse volksbuurt. Neem een hapje en een drankje op de markt of in één van de omliggende horecagelegenheden en geniet van de bijzondere ervaring

Lindengracht Market
Tips van de conciërge van NH
Lindengracht Market

Locatie

De bekende Lindengracht Markt ligt in de Jordaan, ingeklemd tussen de Brouwersgracht en de Lijnbaansgracht. Hoewel de laatste twee nog daadwerkelijk grachten zijn, is de Lindengracht een gedempte gracht. Ooit waren er plannen om de gracht weer uit te graven, de plannen zijn echter nooit doorgevoerd. Tegenwoordig is het een straat waar veel auto's staan, met uitzondering op zaterdag, wanneer er markt is. De Lindengracht is het beste te bereiken met metrolijn 3 en de bussen 18, 21, 353, waarbij u bij de halte Nieuwe Willemstraat moet uitstappen. Vanaf het Centraal Station kunt u ook in 10 minuten naar de Lindengracht Markt lopen.

Geschiedenis

Lindengracht Market

De Lindengracht werd in de 19e eeuw gedempt. De straat werd hierdoor een stuk breder met prachtige bomen in het midden. De Lindengracht is maar liefst een kilometer lang en op zaterdag gereserveerd voor de markt. Al sinds 1895 bestaat de markt, maar toen slechts in de vorm van een kleine volksbuurtmarkt. De markt is tegenwoordig 120 jaar oud en het aantal kramen, met de meest uiteenlopende handel, is enorm gegroeid.

Soort markt

De Lindengracht Markt is waarschijnlijk één van de beste levensmiddelenmarkten van Amsterdam. Tegenwoordig bestaat de markt uit maar liefst 232 kraampjes en heeft het een zeer grote diversiteit aan producten. Er bevinden zich overigens ook een groot aantal horecagelegenheden in de straat. Aan de kop van de Lindengracht, loopt het over naar de Noordermarkt, waar op de zaterdag een boerenmarkt gehouden wordt. U kunt de markt bezoeken op zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur. Een bezoek aan de Lindengracht Markt is een prachtige wandeling met een authentieke Amsterdamse sfeer.

Waar u kunt overnachten in Amsterdam Bekijk alle hotels in Amsterdam

Andere artikelen

Lindengracht Market

Boek een bijzonder weekend in de grachtenstad Amsterdam

Een weekend in Amsterdam is volop genieten van Nederlands kleurrijke hoofdstad. Met een grote keuze aan musea en attracties hoeft u zich geen moment te vervelen. Wandel over de grachten of bezoek 'De Nachtwacht' in het Rijksmuseum

Lindengracht Market

Bezienswaardigheden in Amsterdam, meer dan alleen de typische grachten

Het bruisende Amsterdam is een stad die nooit slaapt. In onze hoofdstad valt er altijd wel wat te beleven. Of u nu graag uitgebreid bezienswaardigheden bezoekt of 's nachts op stap wilt gaan, in Amsterdam zult u zich nooit vervelen

Lindengracht Market

Van Hollandse boerenschoen naar trendy pump

Klompen worden soms gezien als schoeisel van boeren uit vroegere tijden. Maar niets is minder waar, want klompen zijn weer helemaal in. Bezoek een klompenmakerij net buiten Amsterdam en ontdek hoe klompen gemaakt worden.

Lindengracht Market

Koningspaleis Amsterdam, een herinnering aan een rijke geschiedenis

Het Koningspaleis Amsterdam heeft meer dan alleen een schitterend interieur. Bezoek het paleis en geniet van de wisselende tentoonstellingen en de bijzondere geschiedenis van het gebouw.

Lindengracht Market

Bezoek de fascinerende wereld van Madame Tussauds

Het wassenbeeldenmuseum van Madame Tussauds Amsterdam is een avontuur voor jong en oud. Zoveel sterren heeft u vast nog nooit bij elkaar gezien. Hier vindt u zowel nationale- als internationale sterren

Lindengracht Market

Het Rijksmuseum zal een onvergetelijke indruk achterlaten.

In het Rijksmuseum waant u zich in de tijd van grootmeesters als Rembrandt van Rijn en Johannes Vermeer. Hun beroemde schilderijen komen tot leven aan de muren van dit indrukwekkende museum.