Reisgidsen


Proef de authentieke Amsterdamse sfeer op de Noordermarkt

De Noordermarkt is een stukje Jordaan dat u niet mag missen. De levendige markt, de prachtige oude gebouwen, maken van het plein een bezienswaardigheid met de typische Amsterdamse sfeer.

Noordermarkt
Tips van de receptionist van NH
Noordermarkt

Geschiedenis

De markt is de op één na oudste van Nederland. Het plein werd in 1616 aangelegd, toen nog onder de naam Prinsenmarkt. Toen in 1623 bij het plein de Noorderkerk werd opgeleverd, werd de naam al gauw veranderd in Noordermarkt. Omdat het in een arme buurt lag, werd de markt in 1627 omgedoopt naar Voddenmarkt. De arme burger kon hier tegen gunstige prijzen kleding en stof kopen. Pas veel later breidde de markt uit naar tweedehands artikelen.

Het plein

De Noordermarkt ligt in de levendige volksbuurt, de Jordaan. Tram 13 en 17 brengen u vanaf het Centraal station rechtstreeks naar de markt. Het plein wordt omgeven door een flink aantal rijksmonumenten. De Noorderkerk is er natuurlijk één van. De kerk huisvest de Protestantse Noorderkerk gemeenschap en maakt deel uit van de Protestante Kerk Amsterdam. Aan het plein zijn er diverse panden met halsgevels, die zeer de moeite waard zijn om van dichtbij te bezichtigen. Er zijn ook een aantal panden met klokgevels, die u niet mag missen. Het plein, in combinatie met de kerk en oude panden, levert vaak prachtige foto's op.

Noordermarkt

De markt

Elke zaterdag is het op de Noordermarkt snuffelen geblazen naar koopjes. Tegenwoordig is er een diversiteit aan kraampjes en kan er worden gezocht naar curiosa, ambachtelijke producten, kleding, etenswaar en nog veel meer. Op de zaterdag wordt er ook een deel gereserveerd voor de Biologische markt. De markt is elke zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur te bezoeken. Heeft u interesse voor antiek? Breng dan op maandag van 09:00 tot 14:00 uur een bezoek aan de brocante markt op de Noordermarkt.

Waar u kunt overnachten in Amsterdam Bekijk alle hotels in Amsterdam

Andere artikelen

Noordermarkt

Boek een bijzonder weekend in de grachtenstad Amsterdam

Een weekend in Amsterdam is volop genieten van Nederlands kleurrijke hoofdstad. Met een grote keuze aan musea en attracties hoeft u zich geen moment te vervelen. Wandel over de grachten of bezoek 'De Nachtwacht' in het Rijksmuseum

Noordermarkt

Ontspanning en gezelligheid in de beste bars in Amsterdam

Is de werkdag ten einde? Dan is het eindelijk tijd om samen met uw collega's heerlijk de bloemetjes buiten te zetten en te ontspannen in één van de vele barretjes die onze hoofdstad te bieden heeft

Noordermarkt

Fietsen in Amsterdam in de fietsstad bij uitstek

Of u nu in Amsterdam woont, of de stad voor vakantie of zaken bezoekt, per fiets beweegt u zich gemakkelijk van A naar B. De 17e-eeuwse binnenstad is niet meteen ingesteld op auto's, waardoor een fiets hier het handigste vervoermiddel is.

Noordermarkt

Koningspaleis Amsterdam, een herinnering aan een rijke geschiedenis

Het Koningspaleis Amsterdam heeft meer dan alleen een schitterend interieur. Bezoek het paleis en geniet van de wisselende tentoonstellingen en de bijzondere geschiedenis van het gebouw.

Noordermarkt

Tussen heden en verleden: De Oude Kerk in Amsterdam

De Oude Kerk is één van de gotische gebouwen, die in het centrum van Amsterdam te vinden is. Enkele voorbeelden van bezienswaardigheden in het gebouw zijn de orgels, de glas-in-loodramen en de graven van beroemde Hollanders.

Noordermarkt

Het Rijksmuseum zal een onvergetelijke indruk achterlaten.

In het Rijksmuseum waant u zich in de tijd van grootmeesters als Rembrandt van Rijn en Johannes Vermeer. Hun beroemde schilderijen komen tot leven aan de muren van dit indrukwekkende museum.