Reisgidsen


Het Rijksmuseum zal een onvergetelijke indruk achterlaten.

In het Rijksmuseum waant u zich in de tijd van grootmeesters als Rembrandt van Rijn en Johannes Vermeer. Hun beroemde schilderijen komen tot leven aan de muren van dit indrukwekkende museum.

Rijksmuseum Amsterdam
Tips van de conciërge van NH
Rijksmuseum Amsterdam

European Museum of the Year Award

Het Rijksmuseum onderging een grote renovatie en heropende in 2013. Het werd meteen gezien als een groot succes, ze wonnen de prijs voor het beste museum van Europa, uitgereikt door het European Museum Forum. De uitzonderlijk goede restauraties, de nieuwe indeling van het museum maar ook de beschikbare meertalige bezoekersinformatie vielen goed in de smaak. De jury besloot hierdoor dat het museum de wisseltrofee in ontvangst mocht nemen.

Indeling museum

Rijksmuseum Amsterdam

Het wil natuurlijk wel eens voorkomen dat u niet de hele dag de tijd heeft om het museum te bezoeken. De nieuwe indeling van het museum is zeer praktisch, zodat u vooraf kunt beslissen welke collectie u graag zou willen bezoeken. Bent u geïnteresseerd in de kunst van de 18e eeuw of toch liever de 20e eeuw? Of komt u voor de Middeleeuwen & Renaissance, het Aziatische Paviljoen of de speciale tijdelijke collecties? Beslis handig vooraf welke collectie u wilt bezoeken en bespaar daardoor tijd. U kunt zelfs op de website de plattegronden bekijken, zodat u alvast een route uit kunt stippelen.

Praktische informatie

De entreeprijs voor het museum bedraagt € 17,50. Indien u niet het risico wilt nemen om in een lange wachtrij voor de kassa terecht te komen, dan is het vooraf aanschaffen van een online ticket ten zeerste aan te raden. Als u met een grote groep gaat, kun u online een groepsboeking maken. Hierbij kunt u kiezen uit een zelfstandig bezoek of een georganiseerde rondleiding, dit is zeker aan te raden als u niet al te veel tijd heeft. Het museum is toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn.

Waar u kunt overnachten in Amsterdam Bekijk alle hotels in Amsterdam

Andere artikelen

Rijksmuseum Amsterdam

Boek een bijzonder weekend in de grachtenstad Amsterdam

Een weekend in Amsterdam is volop genieten van Nederlands kleurrijke hoofdstad. Met een grote keuze aan musea en attracties hoeft u zich geen moment te vervelen. Wandel over de grachten of bezoek 'De Nachtwacht' in het Rijksmuseum

Rijksmuseum Amsterdam

De beste clubs in Amsterdam bieden u een variatie aan muziekstijlen.

Een dansliefhebber moet het nachtleven van Amsterdam absoluut geprobeerd hebben. De stad staat bekend vanwege zijn diversiteit aan clubs, muziekstijlen en organisatie van speciale feesten

Rijksmuseum Amsterdam

Ontspanning en gezelligheid in de beste bars in Amsterdam

Is de werkdag ten einde? Dan is het eindelijk tijd om samen met uw collega's heerlijk de bloemetjes buiten te zetten en te ontspannen in één van de vele barretjes die onze hoofdstad te bieden heeft

Rijksmuseum Amsterdam

Koningspaleis Amsterdam, een herinnering aan een rijke geschiedenis

Het Koningspaleis Amsterdam heeft meer dan alleen een schitterend interieur. Bezoek het paleis en geniet van de wisselende tentoonstellingen en de bijzondere geschiedenis van het gebouw.

Rijksmuseum Amsterdam

Bezichtig de unieke collectie van het Van Gogh Museum

Het Van Gogh Museum heeft de grootste collectie werken van deze beroemde kunstenaar. Met ruim 200 schilderijen, 500 tekeningen en 700 brieven, krijgt u een compleet beeld van het leven van deze grootmeester

Rijksmuseum Amsterdam

Tussen heden en verleden: De Oude Kerk in Amsterdam

De Oude Kerk is één van de gotische gebouwen, die in het centrum van Amsterdam te vinden is. Enkele voorbeelden van bezienswaardigheden in het gebouw zijn de orgels, de glas-in-loodramen en de graven van beroemde Hollanders.