Reisgidsen


Ontdek de gezelligheid van de rosse buurt in Amsterdam

Langs de oude grachten van de rosse buurt in Amsterdam vindt u het typisch Amsterdamse café, keukens uit alle werelddelen, leuke winkeltjes en verstopte historische plekjes

Rosse buurt
Tips van de receptionist van NH
Rosse buurt

Veelzijdig en tolerant

De rosse buurt is niet alleen de meest bonte, maar ook de oudste buurt van Amsterdam. In de Warmoestraat staan nog huizen uit de 13e eeuw, naast de Oude Kerk de oudste gebouwen van de stad. In de kerk worden regelmatig opvallende exposities gepresenteerd. Er zijn ook veel geheime plekjes te ontdekken. Op de zolder van een grachtenpand zat vroeger een schuilkerk. Nu is Ons' Lieve Heer op Solder een verstopt museum. In de Schreierstoren kunt u genieten van de prachtige historische inrichting in het VOC-café. Of u zoekt een oude zeemanskroeg op. Maar het kan ook exotischer. In de wallen bevindt zich de Chinese wijk, waar voor weinig geld heerlijke Aziatische gerechten worden klaargemaakt. Bovendien kunt u in de rosse buurt leuk winkelen, enkele ramen zijn omgetoverd tot modewinkeltjes en kleine gallerietjes.

Bereikbaarheid

Rosse buurt

Om het beste uit uw bezoek aan de rosse buurt te halen, is het aan te raden om de hulp in te schakelen van een gids. Online worden diverse thematische rondleidingen aangeboden maar het is ook mogelijk dit bij de toeristeninformatie in de wijk te regelen. Medewerkers staan graag voor u klaar om u wegwijs te maken in de buurt.
De rosse buurt bevindt zich in het oostelijke deel van de wallen (de Oudezijde). Vanaf Amsterdam Centraal station is het 5 minuten lopen. De dichtstbijzijnde tramhalte (Dam) bevindt zich op honderd meter afstand. De rosse buurt met de auto bezoeken is vanwege de drukte af te raden. Indien u de rosse buurt toch met de auto wilt bezoeken, dan kunt u het beste parkeren in parkeergarage De Bijenkorf. Via de achterkant van de garage bent u direct op de plaats van bestemming.

Waar u kunt overnachten in Amsterdam Bekijk alle hotels in Amsterdam

Andere artikelen

Rosse buurt

Boek een bijzonder weekend in de grachtenstad Amsterdam

Een weekend in Amsterdam is volop genieten van Nederlands kleurrijke hoofdstad. Met een grote keuze aan musea en attracties hoeft u zich geen moment te vervelen. Wandel over de grachten of bezoek 'De Nachtwacht' in het Rijksmuseum

Rosse buurt

Ontspanning en gezelligheid in de beste bars in Amsterdam

Is de werkdag ten einde? Dan is het eindelijk tijd om samen met uw collega's heerlijk de bloemetjes buiten te zetten en te ontspannen in één van de vele barretjes die onze hoofdstad te bieden heeft

Rosse buurt

Gezellig op ontdekking met kanaaltochten in Amsterdam

Amsterdam is in de Gouden Eeuw, dankzij de VOC, een belangrijke handelsstad geworden. Om vervoer gemakkelijk te maken werden grachten gegraven. Met leuke tips voor kanaaltochten door Amsterdam kunt u deze grachten zelf ontdekken.

Rosse buurt

Bezoek de fascinerende wereld van Madame Tussauds

Het wassenbeeldenmuseum van Madame Tussauds Amsterdam is een avontuur voor jong en oud. Zoveel sterren heeft u vast nog nooit bij elkaar gezien. Hier vindt u zowel nationale- als internationale sterren

Rosse buurt

Proef de authentieke Amsterdamse sfeer op de Noordermarkt

De Noordermarkt is een stukje Jordaan dat u niet mag missen. De levendige markt, de prachtige oude gebouwen, maken van het plein een bezienswaardigheid met de typische Amsterdamse sfeer.

Rosse buurt

Tussen heden en verleden: De Oude Kerk in Amsterdam

De Oude Kerk is één van de gotische gebouwen, die in het centrum van Amsterdam te vinden is. Enkele voorbeelden van bezienswaardigheden in het gebouw zijn de orgels, de glas-in-loodramen en de graven van beroemde Hollanders.