Reisgidsen


Koningspaleis Amsterdam, een herinnering aan een rijke geschiedenis

Het Koningspaleis Amsterdam heeft meer dan alleen een schitterend interieur. Bezoek het paleis en geniet van de wisselende tentoonstellingen en de bijzondere geschiedenis van het gebouw.

Royal Palace
Tips van de housekeeper van NH
Royal Palace

Geschiedenis

Het Koningspaleis Amsterdam werd in de 17e eeuw ontworpen door de Nederlandse architect en kunstenaar Jacob van Campen. Het was in eerste instantie bedoeld als stadhuis, maar tegenwoordig wordt het gebouw voornamelijk gebruikt voor tentoonstellingen en ontvangst van belangrijke gasten van het Koninklijk Huis. Het gebouw is een soort aandenken van de successen van Nederland tijdens de Gouden Eeuw.

Royal Palace

Tentoonstellingen

Als het Koningspaleis niet gebruikt wordt door de Koninklijke familie, is het mogelijk om het paleis te bezoeken. In de zomer zijn er tentoonstellingen over de unieke geschiedenis van het gebouw zelf. In het najaar wordt aandacht besteed aan de Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst en wordt het werk van jonge schilders getoond. U kunt het gebouw, met het indrukwekkende interieur, natuurlijk ook bezoeken als er geen tentoonstelling is.

Praktische informatie

Het paleis is vanaf het Centraal Station wandelend binnen 15 minuten te bereiken. Natuurlijk kunt u ook de tram een halte nemen en uitstappen op de Dam. Temidden van dit levendige plein ligt het indrukwekkende Koningspaleis. U kunt het paleis dagelijks van 10:00 tot 17:00 uur bezoeken, waarbij een ticket € 10,- kost. Als u met een groep bent, zijn rondleidingen tegen betaling mogelijk. Het is aan te raden van te voren een e-ticket te kopen om te voorkomen dat u voor de kassa in de rij moet wachten. Houdt u van afwisseling, dan is het bezoek aan het paleis goed te combineren met een bezoek aan Madame Tussauds, dat aan hetzelfde plein ligt.

Waar u kunt overnachten in Amsterdam Bekijk alle hotels in Amsterdam

Andere artikelen

Royal Palace

Boek een bijzonder weekend in de grachtenstad Amsterdam

Een weekend in Amsterdam is volop genieten van Nederlands kleurrijke hoofdstad. Met een grote keuze aan musea en attracties hoeft u zich geen moment te vervelen. Wandel over de grachten of bezoek 'De Nachtwacht' in het Rijksmuseum

Royal Palace

Het Koninklijk Paleis: unieke pracht en praal

Het Koninklijk Paleis kent een rijke geschiedenis. Het gebouw is in verschillende perioden in verschillende functies gebruikt. In het Paleis zijn dan ook diverse kunststijlen vertegenwoordigd die bezoekers er kunnen bekijken

Royal Palace

De beste clubs in Amsterdam bieden u een variatie aan muziekstijlen.

Een dansliefhebber moet het nachtleven van Amsterdam absoluut geprobeerd hebben. De stad staat bekend vanwege zijn diversiteit aan clubs, muziekstijlen en organisatie van speciale feesten

Royal Palace

Bezichtig de unieke collectie van het Van Gogh Museum

Het Van Gogh Museum heeft de grootste collectie werken van deze beroemde kunstenaar. Met ruim 200 schilderijen, 500 tekeningen en 700 brieven, krijgt u een compleet beeld van het leven van deze grootmeester

Royal Palace

Proef de authentieke Amsterdamse sfeer op de Noordermarkt

De Noordermarkt is een stukje Jordaan dat u niet mag missen. De levendige markt, de prachtige oude gebouwen, maken van het plein een bezienswaardigheid met de typische Amsterdamse sfeer.

Royal Palace

Het Rijksmuseum zal een onvergetelijke indruk achterlaten.

In het Rijksmuseum waant u zich in de tijd van grootmeesters als Rembrandt van Rijn en Johannes Vermeer. Hun beroemde schilderijen komen tot leven aan de muren van dit indrukwekkende museum.