Reisgidsen


Bezienswaardigheden in Amsterdam, meer dan alleen de typische grachten

Het bruisende Amsterdam is een stad die nooit slaapt. In onze hoofdstad valt er altijd wel wat te beleven. Of u nu graag uitgebreid bezienswaardigheden bezoekt of 's nachts op stap wilt gaan, in Amsterdam zult u zich nooit vervelen

Smallest House in Amsterdam
Tips van de receptionist van NH
Smallest House in Amsterdam

Meer dan prachtige grachtengordels en ophaalbruggen

Bij Amsterdam denkt de gemiddelde vakantieganger voornamelijk aan prachtige grachtengordels en ophaalbruggen. De stad heeft echter zoveel meer te bieden. Het heeft bijvoorbeeld een zeer hoog entertainment gehalte en er worden jaarlijks een groot aantal evenementen voor jong en oud georganiseerd. Helaas wordt het groot aantal bezienswaardigheden in Amsterdam meestal gedomineerd door een eenzijdig beeld van de typische grachtenstad op een ansichtkaart. Als u meer wilt zien dan alleen het plaatje waar Amsterdam bekend om staat, ga dan de stadswijken in, ervaar het nachtleven of bezoek een van de vele musea die de hoofdstad te bieden heeft.

Smallest House in Amsterdam

Bolwerk van musea

Onze hoofdstad is een bolwerk van musea die allemaal goed bereikbaar om en nabij het centrum liggen. Naast bekende musea als het Stedelijk, Rijks- en Van Gogh museum en het Anne Frankhuis zijn er talloze kleinere, minder bekende musea die zich eveneens in het centrum bevinden. Zo toont het Joods Historisch museum het belangrijke Joodse erfgoed in Amsterdam, het Verzetsmuseum het georganiseerde verzet ten tijde van de Tweede Wereldoorlog en Natura Artis Magistra heeft regelmatig nieuwe tentoonstellingen waarin natuur, cultuur en erfgoed samenkomen.

Amsterdamse stadswijken

De oude stadswijken als de Jordaan en de Pijp zijn op zichzelf al bezienswaardigheden in Amsterdam. Hoewel de Jordaan altijd al een typische volksbuurt is geweest, is de Pijp uitgegroeid tot één van de hipste buurten om in te wonen, vanwege de vele uitgaansgelegenheden. Er is niets leukers om de Amsterdamse sfeer te proeven gedurende een wandeling door de lokale stadswijken.

I amsterdam City card

Aangezien het parkeren in de stad nogal duur is zijn de bezienswaardigheden in Amsterdam het beste per openbaar vervoer te bereiken. Bent u in in ieder geval 2 dagen in de hoofdstad en wilt u zorgeloos kunnen reizen zonder te hoeven kijken wat het saldo op uw OV-chipkaart is, dan is het misschien een goed idee om de I amsterdam City Card voor 48 uur aan te schaffen. U kunt hierbij niet alleen onbeperkt reizen met bus, tram en metro, bij de prijs van de kaart zitten ook een rondvaart, gratis entree van een groot aantal musea en gedetailleerde kaart van de stad inbegrepen. De kaart voor 48 uur kost slechts € 58 en kan erg voordelig zijn als u toch al van plan was om een aantal musea te bezoeken. De I amsterdam City kaarten zijn ook verkrijgbaar voor 72 en 96 uur tegen respectievelijk € 69 en € 79 EUR.

Smallest House in Amsterdam

Georganiseerde rondleidingen

Bent u met een groep, dan is het wellicht handig om de organisatie uit handen te geven. Er is een groot aantal organisaties die in vrijwel elke prijscategorie de mogelijkheid bieden voor een professioneel georganiseerde rondleiding. Deze kan al wandelend, fietsend of zelfs varend plaatsvinden. Zo kunt u een gezellig uitje regelen zonder al te veel tijd en inspanning kwijt te zijn. Gilde Amsterdam biedt bijvoorbeeld betaalbare stadswandelingen met een Mee in Mokum gids, die met name vanwege zijn passie voor de stad, op vrijwillige basis, rondleidingen geeft. Puur Amsterdam, Rondleiding Amsterdam en Original Tours pakken het allemaal wat grootser aan. U geeft van te voren uw wensen aan de organisatie door en u kunt gezamenlijk bepalen welke bezienswaardigheden er interessant zijn voor uw groep. Hierbij kunt u het zo duur maken als u zelf wilt, niets hoeft hierbij te gek te zijn.

Waar u kunt overnachten in Amsterdam Bekijk alle hotels in Amsterdam

Andere artikelen

Smallest House in Amsterdam

Fietsen in Amsterdam in de fietsstad bij uitstek

Of u nu in Amsterdam woont, of de stad voor vakantie of zaken bezoekt, per fiets beweegt u zich gemakkelijk van A naar B. De 17e-eeuwse binnenstad is niet meteen ingesteld op auto's, waardoor een fiets hier het handigste vervoermiddel is.

Smallest House in Amsterdam

De beste clubs in Amsterdam bieden u een variatie aan muziekstijlen.

Een dansliefhebber moet het nachtleven van Amsterdam absoluut geprobeerd hebben. De stad staat bekend vanwege zijn diversiteit aan clubs, muziekstijlen en organisatie van speciale feesten

Smallest House in Amsterdam

Zo veel interessante dingen om te doen in Amsterdam

Het typerende straatbeeld en de karakteristieke dingen om te doen in Amsterdam zorgen ervoor om uw zakelijk bezoek of kort verblijf in de Nederlandse hoofdstad bijzonder te maken en de stad zo goed mogelijk te leren kennen.

Smallest House in Amsterdam

Tussen heden en verleden: De Oude Kerk in Amsterdam

De Oude Kerk is één van de gotische gebouwen, die in het centrum van Amsterdam te vinden is. Enkele voorbeelden van bezienswaardigheden in het gebouw zijn de orgels, de glas-in-loodramen en de graven van beroemde Hollanders.

Smallest House in Amsterdam

Een bezoek aan Chinatown in Amsterdam

Chinatown Amsterdam is gesticht in 1911. Hij bevindt zich in het centrum, in de oude stad. U vindt er natuurlijk veel Chinese restaurants en winkeltjes, maar ook één van de grootste boeddistische tempels van Europa.

Smallest House in Amsterdam

Proef de authentieke Amsterdamse sfeer op de Noordermarkt

De Noordermarkt is een stukje Jordaan dat u niet mag missen. De levendige markt, de prachtige oude gebouwen, maken van het plein een bezienswaardigheid met de typische Amsterdamse sfeer.