Reisgidsen


Tips rondom de luchthaven Amsterdam

Op en rondom de Amsterdamse luchthaven valt veel meer te beleven dan u denkt. U kunt er schilderkunst van oude meesters bezichtigen, wandelen in het nabijgelegen bos of met de amfibiebus door Amsterdam varen én rijden.

Tips luchthaven Amsterdam
Tips van de conciërge van NH
Tips luchthaven Amsterdam

Panoramaterras

Het Panoramaterras is een van de beste tips op de luchthaven van Amsterdam voor als u weinig tijd heeft. Op het Panoramaterras kunt u genieten van een spectaculair uitzicht: hier ziet u van dichtbij hoe de vliegtuigen landen en opstijgen. Het terras is direct verbonden met de luchthaven en dus ideaal wanneer u een druk schema heeft en er geen tijd is om Schiphol te verlaten.

De openingstijden van het Panoramaterras verschillen per seizoen. Vanaf oktober is het Panoramaterras geopend van 9.00 tot 17.00 uur. 's Zomers is het terras langer geopend, namelijk van 7.00 tot 21.00 uur. Consumptie is niet verplicht, maar er zijn drie restaurantjes die ook op dit terras bedienen. De toegang is gratis.

Het kleine Rijksmuseum

Wilt u graag de Hollandse Meesters bekijken maar heeft u geen tijd om het Rijksmuseum te bezoeken? Ga dan naar de Holland Boulevard, een dependance van het Rijksmuseum op de luchthaven van Schiphol. Hier hangen maar liefst tien bijzondere werken uit de Gouden Eeuw die afkomstig zijn uit het Rijksmuseum. Ze zijn stuk voor stuk gemaakt door Hollandse meesters. Ook valt er elke paar maanden een nieuwe tentoonstelling te bezichtigen. Deze tentoonstellingen zijn samengesteld uit werk van Nederlandse kunstenaars en hebben vaak een typisch Hollands karakter.

Het museum is elke dag van 7.00 tot 20.00 uur geopend en u hoeft geen entree te betalen. Dit is een van de betere tips op de luchthaven van Amsterdam voor reizigers die hun tijd voor vertrek met een boeiende activiteit willen doorbrengen.

Tips luchthaven Amsterdam

Het Amsterdamse Bos

Op slechts 9 minuten rijden vanaf Schiphol ligt het Amsterdamse Bos. Zelfs als u maar enkele uren te besteden heeft tussen uw aankomst en vertrek kunt u een wandeling maken in het Amsterdamse Bos. Het is een groot park met verschillende eetgelegenheden. Deze tip nabij de luchthaven van Amsterdam is perfect voor wie na een stressvolle vliegreis even wil ontspannen in de natuur. U kunt er mooi wandelen en aansluitend dineren in een van de restaurantjes. Als u meer tijd te besteden heeft, kunt u ook een kajak of een waterfiets huren en een meer bevaren.

De handigste manier om het Amsterdamse Bos te bereiken is met de taxi. Taxi's zijn rond te luchthaven overal te vinden, en u hoeft ze niet van tevoren te reserveren. U kunt ook met het openbaar vervoer naar het Amsterdamse bos, hoewel dat wel wat langer duurt dan met een taxi. Bus 186 vertrekt vanaf Schiphol en is in iets meer dan een kwartier bij het Amsterdamse Bos. De afstand van 8 kilometer is ook te lopen, maar dat is een flink eind en alleen geschikt voor als u veel tijd te besteden heeft.

De Floating Dutchman

Wilt u in een paar uur de hoogtepunten van Amsterdam beleven? Dan kunt u een plekje reserveren in de Floating Dutchman. Deze activiteit is een van de allerbeste tips rond de luchthaven van Amsterdam. De Floating Dutchman biedt u een korte tour door Amsterdam met een wel heel bijzonder voertuig. U rijdt met een bus van Schiphol naar het centrum van Amsterdam, waar dezelfde bus plotseling ook een boot blijkt te zijn! In deze zogenaamde 'amfibiebus' bevaart u de grachten waar Amsterdam om bekendstaat, ziet u vanaf het water de hoogtepunten van de stad en dat alles binnen een paar uur.

De Floating Dutchman tour vertrekt drie keer per dag (om 10.00 uur, om 13.00 uur en om 16.00 uur) van woensdag tot en met zondag. Voor kinderen tot 4 jaar is de entree gratis, voor kinderen van 4 tot 12 bedraagt de entree € 19,50 en een ticket voor volwassenen kost € 39,50. Let er wel op dat de Floating Dutchman tour drie uur duurt. Boek deze tour dus alleen wanneer u in uw reisschema voldoende overstaptijd heeft tussen de vluchten.

Waar u kunt overnachten in Amsterdam Bekijk alle hotels in Amsterdam

Andere artikelen

Tips luchthaven Amsterdam

Fietsen in Amsterdam in de fietsstad bij uitstek

Of u nu in Amsterdam woont, of de stad voor vakantie of zaken bezoekt, per fiets beweegt u zich gemakkelijk van A naar B. De 17e-eeuwse binnenstad is niet meteen ingesteld op auto's, waardoor een fiets hier het handigste vervoermiddel is.

Tips luchthaven Amsterdam

Ontspanning en gezelligheid in de beste bars in Amsterdam

Is de werkdag ten einde? Dan is het eindelijk tijd om samen met uw collega's heerlijk de bloemetjes buiten te zetten en te ontspannen in één van de vele barretjes die onze hoofdstad te bieden heeft

Tips luchthaven Amsterdam

Zo veel interessante dingen om te doen in Amsterdam

Het typerende straatbeeld en de karakteristieke dingen om te doen in Amsterdam zorgen ervoor om uw zakelijk bezoek of kort verblijf in de Nederlandse hoofdstad bijzonder te maken en de stad zo goed mogelijk te leren kennen.

Tips luchthaven Amsterdam

Tussen heden en verleden: De Oude Kerk in Amsterdam

De Oude Kerk is één van de gotische gebouwen, die in het centrum van Amsterdam te vinden is. Enkele voorbeelden van bezienswaardigheden in het gebouw zijn de orgels, de glas-in-loodramen en de graven van beroemde Hollanders.

Tips luchthaven Amsterdam

Koningspaleis Amsterdam, een herinnering aan een rijke geschiedenis

Het Koningspaleis Amsterdam heeft meer dan alleen een schitterend interieur. Bezoek het paleis en geniet van de wisselende tentoonstellingen en de bijzondere geschiedenis van het gebouw.

Tips luchthaven Amsterdam

Het boeiende verhaal van het Anne Frank Huis

In de levendige Jordaan in Amsterdam vindt u het Anne Frank Huis. Hier zaten 2 gezinnen ondergedoken tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het indrukwekkende museum geeft een idee van het leven van de jonge Anne Frank.