Reisgidsen


Vondelpark, het beroemdste park van Nederland

Het Vondelpark zorgt voor ontspanning bij de uiteenlopende bezoekers. Toeristen, geliefden, fietsers, inlineskaters, ouders met kinderwagens, voetballende vriendengroepen en picknickliefhebbers ontmoeten elkaar in het park.

Vondelpark
Tips van de receptionist van NH
Vondelpark

Weg van de bewoonde wereld

In het centrum van Amsterdam, op loopafstand van beroemde musea als het Rijks-, het Stedelijk en het Van Gogh Museum, is het Vondelpark een natuurrijke verademing in de dagelijkse hectiek van de stad. In het Vondelpark zijn er verschillende activiteiten mogelijk. U kunt wandelen, fietsen, joggen en rustig op een parkbank ontspannen. Kinderen kunnen zich uitleven in de speeltuin bij het Groot Melkhuis. Bovendien kunt u inlineskates huren bij het Snoephuisje, vlakbij de ingang Amstelveenseweg. Bekijkt u ook de beelden in het Vondelpark, zoals het indrukwekkende bronzen standbeeld van de dichter Joost van den Vondel uit 1867.

Bezoekers en de lokale bevolking kunnen dankzij dit stadspark even aan het drukke verkeer van Amsterdam ontsnappen. U waant zich als het ware midden in de natuur, weg van de bewoonde wereld. Zie hoe de tevreden ganzen ronddobberen in de vijvers en laat u verrassen door de rondvliegende parkieten met hun mooie kleuren. Onderweg in het park treft u in totaal vier verschillende mogelijkheden om iets te drinken en te eten. Geniet in de zomermaanden op het terras van Vondeltuin in een hangmat van een verfrissend drankje of kies voor een smakelijke lunch in ’t Blauwe Theehuis of het Groot Melkhuis.

Gratis openluchttheater

Vondelpark

Bijzonder is het Vondelpark Openluchttheater dat zich in het hart van het park bevindt. Ieder jaar kunt u hier tussen begin mei en half september ruim 125 gratis voorstellingen bijwonen. De opvoeringen omvatten een breed genre van klassiek, cabaret, dans en jeugdvoorstellingen tot popmuziek en comedy. U ziet voorstellingen van opkomend jong talent, maar ook gevestigde namen uit de theater- en muziekwereld maken geregeld hun opwachting in het Openluchttheater. Voor populaire voorstellingen is het een goed idee om online te reserveren.

Bereikbaarheid

Het Vondelpark ligt in Amsterdam Oud-Zuid, ten westen van het Leidseplein. Zowel vanaf het Centraal Station als andere locaties is het Vondelpark goed te bereiken. U kunt hiervoor onder andere tram 1, 2, 3, 5, 12, 16 en 24 nemen. Het hotel NH Amsterdam Centre ligt op 100 meter afstand van het Vondelpark.

Waar u kunt overnachten in Amsterdam Bekijk alle hotels in Amsterdam

Andere artikelen

Vondelpark

Boek een bijzonder weekend in de grachtenstad Amsterdam

Een weekend in Amsterdam is volop genieten van Nederlands kleurrijke hoofdstad. Met een grote keuze aan musea en attracties hoeft u zich geen moment te vervelen. Wandel over de grachten of bezoek 'De Nachtwacht' in het Rijksmuseum

Vondelpark

Bezienswaardigheden in Amsterdam, meer dan alleen de typische grachten

Het bruisende Amsterdam is een stad die nooit slaapt. In onze hoofdstad valt er altijd wel wat te beleven. Of u nu graag uitgebreid bezienswaardigheden bezoekt of 's nachts op stap wilt gaan, in Amsterdam zult u zich nooit vervelen

Vondelpark

Van Hollandse boerenschoen naar trendy pump

Klompen worden soms gezien als schoeisel van boeren uit vroegere tijden. Maar niets is minder waar, want klompen zijn weer helemaal in. Bezoek een klompenmakerij net buiten Amsterdam en ontdek hoe klompen gemaakt worden.

Vondelpark

Koningspaleis Amsterdam, een herinnering aan een rijke geschiedenis

Het Koningspaleis Amsterdam heeft meer dan alleen een schitterend interieur. Bezoek het paleis en geniet van de wisselende tentoonstellingen en de bijzondere geschiedenis van het gebouw.

Vondelpark

Bezoek de fascinerende wereld van Madame Tussauds

Het wassenbeeldenmuseum van Madame Tussauds Amsterdam is een avontuur voor jong en oud. Zoveel sterren heeft u vast nog nooit bij elkaar gezien. Hier vindt u zowel nationale- als internationale sterren

Vondelpark

Het Rijksmuseum zal een onvergetelijke indruk achterlaten.

In het Rijksmuseum waant u zich in de tijd van grootmeesters als Rembrandt van Rijn en Johannes Vermeer. Hun beroemde schilderijen komen tot leven aan de muren van dit indrukwekkende museum.