Reisgidsen


Boek een bijzonder weekend in de grachtenstad Amsterdam

Een weekend in Amsterdam is volop genieten van Nederlands kleurrijke hoofdstad. Met een grote keuze aan musea en attracties hoeft u zich geen moment te vervelen. Wandel over de grachten of bezoek 'De Nachtwacht' in het Rijksmuseum

Weekend Amsterdam
Tips van de conciërge van NH
Weekend Amsterdam

Multiculturele samenleving in een notendop

Een geweldige manier om Amsterdam te ontdekken, is natuurlijk op de fiets. U kunt deze bijna overal huren, waarna u op eigen gemak de verschillende wijken van de stad verkent. Ontdek de multiculturele samenleving van de hoofdstad, verken de Pijp met de Albert Cuypmarkt, waar het heerlijk slenteren is tussen de kraampjes en eten uit verschillende hoeken van de wereld. Geniet van een rondvaart door de bekende Herengracht en Prinsengracht, bekijk de schitterende trapgevels die de stad zo herkenbaar maken. Voor de typische Amsterdamse sfeer in kleine bruine kroegen en cafés, moet u in de Jordaan zijn met haar indrukwekkende Westertoren en speciaalzaken.

Weekend Amsterdam

Inspiratie voor een weekend Amsterdam

Naast de vele kroegen en cafés is Amsterdam een stad vol interessante bezienswaardigheden. De stad heeft een rijkdom aan musea en attracties. Ontdek de intieme sfeer bij een wandeling over de grachtengordel. Of bezoek het Vondelpark, waar u de drukte van de stad verruilt voor een stukje ontspanning. Wie aan Amsterdam denkt, denkt aan de rosse buurt, oftewel de Wallen. De smalle straatjes met kneuterige bruggetjes rondom de Oudezijds Voorburgwal, zijn een trekpleister vanwege de prostitutie en de bekende rode lampjes. Door het gebied zijn volop tours te boeken zodat u meer leert over de geschiedenis van dit levendige gebied. Wie een weekend Amsterdam boekt, mag het beroemde Rijksmuseum met Rembrandt's 'De Nachtwacht' niet overslaan. De rijke en diverse collectie aan kunstwerken spreekt een groot publiek aan en blijft een favoriet in de stad. Bent u geïnteresseerd in werken van Vincent van Gogh? Breng dan een bezoek aan het nabijgelegen Van Gogh museum. Er zijn in Amsterdam combinatie tickets verkrijgbaar waardoor u musea met elkaar kunt combineren zonder dat u lang in de rij moet staan.
Één van de meest bijzondere plekjes van Amsterdam bevindt zich in de Jordaan, het 'Anne Frank Huis'. Het wereldberoemde verhaal van de ondergedoken familie Frank wordt hier verteld. Neem een kijkje in het achterhuis en bekijk het originele dagboek van Anne Frank. Andere interessante musea zijn het zeer moderne EYE Filmmuseum, het FOAM en niet te vergeten Madame Tussauds op de Dam.

Winkelen en eten in Amsterdam

Weekend Amsterdam

De bekendste winkelstraten van Amsterdam bevinden zich rondom de Dam, hier vindt u de Kalverstraat en de Nieuwendijk, waar de bekende grote ketens gevestigd zijn. Maar wie meer wil ontdekken moet ook eens de andere kant van de stad op gaan. Denk aan de Haarlemmerstraat en de 9 straatjes met lieflijke boetiekjes en tweedehands spullen. Het zit vol met gezellige eettentjes, koffiebars en speciaalzaken. Elke wijk heeft geheel een eigen karakter en draagt bij aan de uitstraling van de stad. Voor luxe is het een aanrader om naar Zuid te gaan, hier vindt u de bekende P.C Hooftstraat. Topmerken als Gucci, Prada en Versace prijken hier in de etalages.
Gezellig is het altijd op de vele markten die Amsterdam kent. De Noordermarkt is de plek voor het vinden van vintage kleding en antiek. Deze markt is er elke maandagochtend van 08:00 tot 12:00 uur. Op zaterdag vind u hier de Boerenmarkt, met biologische producten en streekproducten. Wilt u de ware Amsterdammer leren kennen, vol humor en gezelligheid? Dan mag u de Albert Cuyp markt niet overslaan. Van maandag tot en met zaterdag is het hier gezellig druk en wanneer u uitgekeken bent schuift u aan in één van de vele exotische restaurants of in een typische bruine kroeg. Want voor lekker en goed eten hoeft u niet uitsluitend in het centrum te zijn. In het centrum vindt u tal van restaurants voor elke portemonnee, maar wat is er leuker dan slenteren langs de grachten en gewoon ergens binnen stappen? Wie het ware Amsterdam wil leren kennen laat zich leiden door de intieme smalle straatjes langs de eeuwenoude grachten. U ontdekt vanzelf wat deze stad zo bijzonder maakt.

Waar u kunt overnachten in Amsterdam Bekijk alle hotels in Amsterdam

Andere artikelen

Weekend Amsterdam

Fietsen in Amsterdam in de fietsstad bij uitstek

Of u nu in Amsterdam woont, of de stad voor vakantie of zaken bezoekt, per fiets beweegt u zich gemakkelijk van A naar B. De 17e-eeuwse binnenstad is niet meteen ingesteld op auto's, waardoor een fiets hier het handigste vervoermiddel is.

Weekend Amsterdam

Ontspanning en gezelligheid in de beste bars in Amsterdam

Is de werkdag ten einde? Dan is het eindelijk tijd om samen met uw collega's heerlijk de bloemetjes buiten te zetten en te ontspannen in één van de vele barretjes die onze hoofdstad te bieden heeft

Weekend Amsterdam

Zo veel interessante dingen om te doen in Amsterdam

Het typerende straatbeeld en de karakteristieke dingen om te doen in Amsterdam zorgen ervoor om uw zakelijk bezoek of kort verblijf in de Nederlandse hoofdstad bijzonder te maken en de stad zo goed mogelijk te leren kennen.

Weekend Amsterdam

Tussen heden en verleden: De Oude Kerk in Amsterdam

De Oude Kerk is één van de gotische gebouwen, die in het centrum van Amsterdam te vinden is. Enkele voorbeelden van bezienswaardigheden in het gebouw zijn de orgels, de glas-in-loodramen en de graven van beroemde Hollanders.

Weekend Amsterdam

Koningspaleis Amsterdam, een herinnering aan een rijke geschiedenis

Het Koningspaleis Amsterdam heeft meer dan alleen een schitterend interieur. Bezoek het paleis en geniet van de wisselende tentoonstellingen en de bijzondere geschiedenis van het gebouw.

Weekend Amsterdam

Het boeiende verhaal van het Anne Frank Huis

In de levendige Jordaan in Amsterdam vindt u het Anne Frank Huis. Hier zaten 2 gezinnen ondergedoken tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het indrukwekkende museum geeft een idee van het leven van de jonge Anne Frank.