Reisgidsen


Winkelgebied ‘de negen straatjes’ is uniek

Het winkelgebied 'de negen straatjes' bevindt zich tussen de Raadhuisstraat en de Leidsestraat. U vindt hier trendy designerwinkels, stijlvolle lingeriezaken en de nieuwste beautyproducten, kortom: de beste winkels van Amsterdam.

Winkelgebied 'De negen straatjes'
Tips van de conciërge van NH
Winkelgebied 'De negen straatjes'

Schilderachtige straatjes

De Amsterdamse grachtengordel wordt al meer dan 400 jaar gekenmerkt door ambacht, cultuur en handelsgeest. Winkelgebied ‘De negen straatjes’ ligt net achter het Paleis op de Dam. Vier grote grachten zijn hier door middel van dwarsstraatjes met elkaar verbonden. In de Gouden Eeuw voorzagen deze negen straatjes in het gemak van de rijke koopmansfamilies. Diverse ambachtslieden hadden hier een werkplaats zoals vuurwinkels, likeurstokerijen, leerlooierijen en melkinrichtingen. U maakt hier kennis met een bijzondere wijk vol met speciale winkels en schitterende gevels. Terwijl designers in Amsterdam hier inspiratie opdoen voor nieuwe ontwerpen, geven de verschillende (kunst)galeries u een inzicht van het leven in de wijk door de jaren heen.

Laat u verrassen door Unesco werelderfgoed dat zich verspreidt over vier grachten en negen straatjes. Hierbij krijgt u een indruk van Amsterdam in de Gouden Eeuw. Combineer een bezoek aan de negen straatjes bijvoorbeeld met een rondvaart door de Amsterdamse Grachten waarbij u onderweg de mogelijkheid heeft om van boord te gaan bij verschillende bezienswaardigheden. De eeuwenoude handelsgeest heeft het gebied nooit verlaten en het bruist altijd van de activiteiten en gezelligheid.

Winkelgebied 'De negen straatjes'

Lunchen, dineren en loungen

Winkelgebied ‘de negen straatjes’ heeft tal van sfeervolle restaurants en cafés. Wissel het winkelen af met een goede kop koffie en proef van de diverse lekkernijen. Bij Coffee Company in de Berenstraat werkt men met eerlijke koffiebonen van plantages waar respect is voor water, medewerkers en het land. De setting is eigentijds en koffiezetten is hier nog echt een ambacht. Chocolaterie Pompadour in de Huidenstraat serveert huisgemaakte taartjes en verrukkelijke bonbons. Wandel binnen bij Lunchcafé Nielsen in de Berenstraat waar altijd verse bloemen op de tafels staan. Bekijk onder het genot van een clubsandwich de aankopen die u in ‘de negen straatjes’ heeft gedaan. Sluit de dag af bij Café de Doffer in de Runstraat waar iedereen zich welkom en thuis voelt. Een tijdloze inrichting in combinatie met een gezellige drukte zorgen voor de nodige ontspanning na een dag vol nieuwe ontdekkingen.

Bereikbaarheid winkelgebied ‘de negen straatjes’

Winkelgebied ‘de negen straatjes’ heeft tal van sfeervolle restaurants en cafés. Wissel het winkelen af met een goede kop koffie en proef van de diverse lekkernijen. Bij Coffee Company in de Berenstraat werkt men met eerlijke koffiebonen van plantages waar respect is voor water, medewerkers en het land. De setting is eigentijds en koffiezetten is hier nog echt een ambacht. Chocolaterie Pompadour in de Huidenstraat serveert huisgemaakte taartjes en verrukkelijke bonbons. Wandel binnen bij Lunchcafé Nielsen in de Berenstraat waar altijd verse bloemen op de tafels staan. Bekijk onder het genot van een clubsandwich de aankopen die u in ‘de negen straatjes’ heeft gedaan. Sluit de dag af bij Café de Doffer in de Runstraat waar iedereen zich welkom en thuis voelt. Een tijdloze inrichting in combinatie met een gezellige drukte zorgen voor de nodige ontspanning na een dag vol aHet winkelgebied 'de negen straatjes' ligt in het hart van de grachtengordel op slechts enkele minuten wandelafstand van de Dam. Achter het Koninklijk Paleis loopt u via de Paleisstraat naar de Gasthuismolensteeg. Wilt u vanaf Amsterdam Centraal Station naar de negen straatjes, dan doet u dat ook het eenvoudigste te voet. De kortste route brengt u via de Singel naar de Gasthuismolen.

Het is ook mogelijk om vanaf Amsterdam Centraal met de tram naar halte Dam te rijden en vanaf de Dam verder te lopen. U kunt hiervoor gebruik maken van tramlijnen: 1, 2, 5, 13 en 17. Komt u vanuit de omgeving Overtoom dan bereikt u de Dam met tramlijn 1. Voor Van Woustraat / Ceintuurbaan maakt u gebruik van tramlijn 4 of metro 54. Reist u vanuit de kant van de Zeeburgerdijk neem dan tramlijn 14. Hier kunt u tevens gebruik maken van de busdiensten 22 en 172.

Reist u met uw eigen auto naar Amsterdam, wees er dan van bewust dat de parkeertarieven in hartje centrum pittig zijn. Parking Centrum Oosterdok ligt op 20 minuten loopafstand en biedt de mogelijkheid om een hele dag te parkeren voor €12. Voor de avonduren is een tarief van €5 van toepassing. Aan de rand van het centrum van Amsterdam bevinden zich zogenaamde P+R plaatsen. U parkeert hier de auto en reist met het openbaar vervoer verder naar het centrum.

De beste winkels van Amsterdam heten u elke dag welkom, zelfs op zondag. Ook de restaurants, galeries en lunchrooms in winkelgebied 'de negen straatjes' zijn zeven dagen per week geopend.nieuwe ontdekkingen.

Waar u kunt overnachten in Amsterdam Bekijk alle hotels in Amsterdam

Andere artikelen

Winkelgebied 'De negen straatjes'

Fietsen in Amsterdam in de fietsstad bij uitstek

Of u nu in Amsterdam woont, of de stad voor vakantie of zaken bezoekt, per fiets beweegt u zich gemakkelijk van A naar B. De 17e-eeuwse binnenstad is niet meteen ingesteld op auto's, waardoor een fiets hier het handigste vervoermiddel is.

Winkelgebied 'De negen straatjes'

Ontspanning en gezelligheid in de beste bars in Amsterdam

Is de werkdag ten einde? Dan is het eindelijk tijd om samen met uw collega's heerlijk de bloemetjes buiten te zetten en te ontspannen in één van de vele barretjes die onze hoofdstad te bieden heeft

Winkelgebied 'De negen straatjes'

Zo veel interessante dingen om te doen in Amsterdam

Het typerende straatbeeld en de karakteristieke dingen om te doen in Amsterdam zorgen ervoor om uw zakelijk bezoek of kort verblijf in de Nederlandse hoofdstad bijzonder te maken en de stad zo goed mogelijk te leren kennen.

Winkelgebied 'De negen straatjes'

Tussen heden en verleden: De Oude Kerk in Amsterdam

De Oude Kerk is één van de gotische gebouwen, die in het centrum van Amsterdam te vinden is. Enkele voorbeelden van bezienswaardigheden in het gebouw zijn de orgels, de glas-in-loodramen en de graven van beroemde Hollanders.

Winkelgebied 'De negen straatjes'

Koningspaleis Amsterdam, een herinnering aan een rijke geschiedenis

Het Koningspaleis Amsterdam heeft meer dan alleen een schitterend interieur. Bezoek het paleis en geniet van de wisselende tentoonstellingen en de bijzondere geschiedenis van het gebouw.

Winkelgebied 'De negen straatjes'

Het boeiende verhaal van het Anne Frank Huis

In de levendige Jordaan in Amsterdam vindt u het Anne Frank Huis. Hier zaten 2 gezinnen ondergedoken tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het indrukwekkende museum geeft een idee van het leven van de jonge Anne Frank.