Reisgidsen


Camp Nou: Het grootste stadion van Europa

Een trip naar Camp Nou is een must voor alle voetballiefhebbers. Leer de historie van dit stadion kennen en bekijk de trofeeën van dichtbij die FC Barcelona een van de meest succesvolle voetbalclubs van de wereld hebben gemaakt.

Camp Nou
Tips van de receptionist van NH
Camp Nou

Camp Nou: Het grootste stadion van Europa

Camp Nou is met recht een van de bekendste voetbaltempels van de wereld. Als thuishaven van het internationaal uiterst succesvolle FC Barcelona herbergt dit stadion elke wedstrijd ongeveer 100.000 uitzinnige supporters. Camp Nou - Catalaans voor 'Een Nieuw Veld' - is geopend in 1957 en is de thuishaven geweest voor vele wereldspelers, zoals Johan Cruijff, Diego Maradona, Ronaldo, Ronaldinho en de ongenaakbare Lionel Messi, Barcelona's huidige sterspeler en een van de beste voetballers ooit. Of u nu een wedstrijd van Barcelona bijwoont of overdag de tour neemt door het stadion en het clubmuseum, een bezoekje aan dit spectaculaire stadion is een must voor elke voetballiefhebber.

Camp Nou Experience

De Camp Nou Experience is een van de best bezochte attracties van Catalonië. Tijdens deze zelfgids-tour wandelt u langs alle belangrijke ruimten van het stadion, zoals de kleedkamers, de spelerstunnel, de dug-out, de perskamer, en verschillende skyboxen. Aan het begin van de tour krijgt u een virtuele 3D experience van hoe het is om als speler op het veld te staan tijdens een topwedstrijd. De tour eindigt met een bezoek aan het clubmuseum, waar alle memorabilia en trofeeën van FC Barcelona staan.

Camp Nou

Een wedstrijd bijwonen in Camp Nou

Hoewel Barcelona een van 's werelds grootste clubs is, is het vrij gemakkelijk om tickets te krijgen. Het stadion heeft immers een capaciteit van bijna 100.000 personen. Alleen bij de grote wedstrijden, zoals tegen Real Madrid, is het lastiger om aan kaarten te komen. Koop uw tickets online of bij het ticketkantoor naast het stadion en bereidt u voor op een wedstrijd van wereldklasse!

Waar u kunt overnachten in Barcelona Bekijk alle hotels in Barcelona

Andere artikelen

Camp Nou

Het Catalaanse paradijs in en rondom Barcelona

Rondom Barcelona zijn er tal van activiteiten die ieders interesse kunnen wekken in het Catalaanse landschap. Van dagtrips naar de stranden in de provincie Girona tot hikingtochten rond Montserrat: Catalonië heeft voor elk wat wils.

Camp Nou

De Ramblas: Barcelona's meest iconische straat

De Ramblas functioneert als het kloppend hart van Barcelona en faciliteert in een enorme hoeveelheid cafés, winkels, architectuur en allround pracht en praal, wat de stad zo mooi maakt.

Camp Nou

Verken de kleurrijke wijken van Barcelona

Barcelona is een veelzijdige metropool. Bekijk onze gidsen met tips voor de wijken van Barcelona en vind de perfecte locatie voor uw trip naar deze stad.

Camp Nou

Barcelona met de familie

Bent u het beu om nieuwe manieren te bedenken om uw kinderen te vermaken in een stad? Deze 5 tips voor families geven u verfrissende ideeën die uw trip naar Barcelona een stuk gemakkelijker maken.

Camp Nou

Het meesterwerk van Gaudí, La Sagrada Familia

La Sagrada Familia is een prachtige Rooms-katholieke kerk in Barcelona, die nog altijd voltooid moet worden. Het geldt als een van de topbezienswaardigheden van Spanje. Bezoek de kerk en ervaar de grandeur die Gaudí in dit architectonische wonder heeft gestopt.

Camp Nou

Beleef Barcelona sportief met deze activiteiten

Sport in Barcelona voelt en ziet u overal in de stad: van sfeervolle voetbalwedstrijden tot zeilen, hiken en veel meer. Het zorgt ervoor dat u lekker sportief blijft tijdens uw verblijf in Barcelona.