Reisgidsen


Muziekfestivals en concerten in Barcelona

Bezoek Barcelona en ervaar de uitstekende muziekscene van de stad. Op de alle muzieklocaties in de stad kunt u wereldsterren bewonderen en nieuwe bandjes ontdekken. Op de festivals ziet u zelfs alles in één weekend.

Concert Barcelona
Tips van de receptionist van NH
Concert Barcelona

Een van 's wereld grootste bands wordt sterk in verband gebracht met Barcelona

De concerten in Barcelona worden niet groter dan die van Queen. De band, die op tournee is met zanger Adam Lambert als vervanger van wijlen Freddie Mercury, heeft een muzikale connectie met Barcelona: Freddie Mercury heeft ooit een duet gezongen met de Catalaanse zangeres Montserrat Caballé voor een lied - en later een compleet album - getiteld 'Barcelona'. Geen wonder dat de muziekgroep al meerdere malen erg succesvol is geweest met concerten in de stad, waaronder de meeste recente in het beroemde Palau Sant Jordi.

Klassiek in Barcelona

Concert Barcelona

Het adembenemende Palau de la Musica Catalana is een van de mooiste concertzalen van Europa om een optreden bij te wonen. Het geweldige interieur en het grootse podium is een genot om naar te kijken. De concertzaal is op zijn best als het helemaal vol zit en de prachtige muziek resoneert van de muren. Er wordt vrijwel elke avond van de week een concert gehouden, voornamelijk piano- en orkestrale stukken, maar ook opera en klassiek Spaanse gitaar. Vooraf boeken is aangeraden.

Festivals in Barcelona 2016

Barcelona staat bekend als een van de beste festivalsteden van Europa. Het goede klimaat en grote bands dragen bij aan een energieke sfeer die onverslaanbaar is.

Begin juni wordt de stad overgenomen door Primavera Sound. Dit jaar spelen er de beste alternatieve bands, die bij Parc Del Forum het publiek in extase brengen. Headliners zijn onder andere Radiohead, LCD Soundsystem en Sigur Ros. Andere hoogtepunten zijn Brian Wilson die het album Pet Sounds van Beach Boys gaat opvoeren en bands als The Last Shadow Puppets, PJ Harvey, Animal Collective en nog veel meer.

In juni vindt ook Sonar Barcelona plaats. Dit evenement is verspreid over drie dagen en geeft het grote talent in elektronische muziek een kans. Er zijn twee locaties voor Sonar: een voor overdag, en een voor 's avonds. New Order, Skepta, Fatboy Slim, James Blake, Boys Noize en Bob Moses zijn enkele grote namen die dit jaar op het festival in Barcelona zullen optreden.

Niet alle concerten in Barcelona vinden plaats in de stedelijke omgeving. Vida Festival wordt op een afstand van ongeveer 50 minuten rijden gehouden, op een bebost en afgezonderd strandgebied. De relaxte muzikale sfeer wordt gecreërd door sommige van de beste laid-back artiesten, zoals Wilco, The Divine Comedy, Nada Surf en Rodrigo Amarante.

Concert Barcelona

Concerten in Barcelona 2016

Ook in 2016 worden er weer tal van grote concerten in de stad gehouden. 's Werelds grootste sterren en muzikale talenten doen in 2016 Barcelona aan voor een overweldigend concert.

In augustus staat de grootse ster uit Amerika in Barcelona op het podium. The Formation World Tour van Beyoncé heeft louter enthousiaste reacties en kritieken gekregen. Haar dansmoves, bombastische songs en haar sterke vocalen worden geroemd. Het belooft een ongelofelijk spektakel te worden wanneer Beyoncé naar Barcelona komt.

Een van de laatste spetterende optredens van het jaar gaat komen van Justin Bieber, die met zijn Purpose World Tour op 22 november Palau Sant Jordi aandoet. Duizenden gillende fans zullen zwijmelen van de danspasjes en zangkunsten van Bieber als hij enkele van de meest iconische popsongs van de laatste jaren opvoert.

Waar u kunt overnachten in Barcelona Bekijk alle hotels in Barcelona

Andere artikelen

Concert Barcelona

Het meesterwerk van Gaudí, La Sagrada Familia

La Sagrada Familia is een prachtige Rooms-katholieke kerk in Barcelona, die nog altijd voltooid moet worden. Het geldt als een van de topbezienswaardigheden van Spanje. Bezoek de kerk en ervaar de grandeur die Gaudí in dit architectonische wonder heeft gestopt.

Concert Barcelona

De rijke historie van de heuvel Montjuic

Bezoek de top van de heuvel van Montjuic en geniet van de rust in het midden van de stad. Ontdek de historie en groene parken en kijk uit op de omgeving van de stad.

Concert Barcelona

Verken de kleurrijke wijken van Barcelona

Barcelona is een veelzijdige metropool. Bekijk onze gidsen met tips voor de wijken van Barcelona en vind de perfecte locatie voor uw trip naar deze stad.

Concert Barcelona

Beleef Barcelona sportief met deze activiteiten

Sport in Barcelona voelt en ziet u overal in de stad: van sfeervolle voetbalwedstrijden tot zeilen, hiken en veel meer. Het zorgt ervoor dat u lekker sportief blijft tijdens uw verblijf in Barcelona.

Concert Barcelona

Barcelona: De beste beurslocatie van Europa

Barcelona heeft het allemaal Zon, een sterke economie en verbluffende architectuur. Het is dan ook geen verrassing dat duizenden internationale delegaten, zakenlui en professionals naar Barcelona komen om een beurs te bezoeken.

Concert Barcelona

De Ramblas: Barcelona's meest iconische straat

De Ramblas functioneert als het kloppend hart van Barcelona en faciliteert in een enorme hoeveelheid cafés, winkels, architectuur en allround pracht en praal, wat de stad zo mooi maakt.