Reisgidsen


De rijke historie van de heuvel Montjuic

Bezoek de top van de heuvel van Montjuic en geniet van de rust in het midden van de stad. Ontdek de historie en groene parken en kijk uit op de omgeving van de stad.

Montjuic
Tips van de housekeeper van NH
Montjuic

Montjuic: Barcelona's meest schilderachtige wijk

Montjuic is een heuvel in Barcelona die wordt beschouwd als een van de mooiste wijken van de stad. Naast de fantastische uitzichten over Barcelona en omgeving, herbergt Montjuic ook vele bezienswaardigheden, waaronder musea, fonteinen en een pretpark. De historie van de heuvel is groots; de Olympische Spelen van 1992 werden hier gehouden, en de heuvel is tevens omgeven door de ruïnes van Castillo de Montjuic.

Wat te doen op Montjuic

Er is genoeg te doen op Montjuic. Het 100 jaar oude pretpark is de meest populaire attractie en bevat onder andere een reuzenrad (die een fenomenaal uitzicht op de stad biedt), achtbanen, botsauto's en een open lucht podium waar evenementen worden gehouden. Het park is dagelijks geopend in augustus. Check voor u gaat nog even de openingstijden, omdat deze de rest van het jaar erg variëren. Een toegangsbewijs voor volwassenen kost € 25,80 (inclusief alle attracties).

De Font Màgica de Montjuïc is een enorme fontein van ruim 50 bij 65 meter gelegen in het centrum van Montjuic. De fontein vertoont een show met licht en muziek, die in de winter in de weekenden en 's zomers van donderdag tot en met zondag te zien is. In het prachtige Montjuic Park bevindt zich het Nationaal Paleis (vooral 's avonds erg mooi) dat het thuis is van het Museum van de Catalaanse Kunst. Hier zijn verschillende werken van Catalaanse kunstenaars en Spaanse meesters te bewonderen.

Vervoer naar Montjuic

Montjuic

Het is mogelijk om Montjuic te bereiken met de auto, maar het is veel leuker om de Teleferico te nemen, een kabeltrein die stopt te Parc de Montjuic, Castillo de Montjuic en Miramar. Naast dat het een unieke manier is om naar Montjuic af te reizen, biedt het op de weg ook nog een adembenemende uitzichten over Barcelona en de Middellandse Zee.

Waar u kunt overnachten in Barcelona Bekijk alle hotels in Barcelona

Andere artikelen

Montjuic

Het meesterwerk van Gaudí, La Sagrada Familia

La Sagrada Familia is een prachtige Rooms-katholieke kerk in Barcelona, die nog altijd voltooid moet worden. Het geldt als een van de topbezienswaardigheden van Spanje. Bezoek de kerk en ervaar de grandeur die Gaudí in dit architectonische wonder heeft gestopt.

Montjuic

Ontdek fascinerende musea in Barcelona

De musea van Barcelona zijn een van de grootste toeristische trekpleisters, en behoren tot de beste van Europa. Hier vindt u de schatten van onder andere de wereldkunst, geschiedenis en wetenschap verspreid over meer dan 50 musea door de stad

Montjuic

Eixample: de hipste wijk van Barcelona

In Eixample vindt u het beste van Barcelona: een boeiende, energieke wijk met tal van leuke winkels, restaurants en cafés, en de prachtige architectuur die de wijk een vleugje elegantie geeft.

Montjuic

Beleef Barcelona sportief met deze activiteiten

Sport in Barcelona voelt en ziet u overal in de stad: van sfeervolle voetbalwedstrijden tot zeilen, hiken en veel meer. Het zorgt ervoor dat u lekker sportief blijft tijdens uw verblijf in Barcelona.

Montjuic

Het Catalaanse paradijs in en rondom Barcelona

Rondom Barcelona zijn er tal van activiteiten die ieders interesse kunnen wekken in het Catalaanse landschap. Van dagtrips naar de stranden in de provincie Girona tot hikingtochten rond Montserrat: Catalonië heeft voor elk wat wils.

Montjuic

Barcelona: De beste beurslocatie van Europa

Barcelona heeft het allemaal Zon, een sterke economie en verbluffende architectuur. Het is dan ook geen verrassing dat duizenden internationale delegaten, zakenlui en professionals naar Barcelona komen om een beurs te bezoeken.