Reisgidsen


Ontdek fascinerende musea in Barcelona

De musea van Barcelona zijn een van de grootste toeristische trekpleisters, en behoren tot de beste van Europa. Hier vindt u de schatten van onder andere de wereldkunst, geschiedenis en wetenschap verspreid over meer dan 50 musea door de stad

Museum Barcelona
Tips van de conciërge van NH
Museum Barcelona

Barcelona: Een Cultureel Centrum

Barcelona heeft haar status als een van de beste Europese bestemmingen vooral te danken aan de overvloed aan musea. Of u nu geïnteresserd bent in kunst, geschiedenis, wetenschap of iets anders, in de Catalaanse hoofdstad is er altijd wel een museum dat aansluit op uw wensen. Bij aanschaf van een Barcelona museumpas krijgt u toegang tot 6 van de beste kunstmusea in de stad. U kunt natuurlijk ook uw eigen museumroute uitstippelen en voor elk museum apart betalen. Hieronder enkele van de beste musea van de stad.

Het Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) in Barcelona

Barcelona is een stad die kunst ademt. Hier vindt u vele instituten van wereldklasse die Spaanse, internationale en straatkunst tentoonstellen. Het Museu Nacional d'Art de Catalunya is het bekendste museum van Barcelona met ongeveer 1 miljoen bezoekers per jaar. Het museum heeft een collectie van ruim 290.000 stukken. Het is een van de grootste musea van Spanje. Hierdoor kan het gemakkelijk een groot aantal bezoekers tegelijk in het gebouw toelaten.

Het gebouw zelf, dat gebouwd is in 1929 voor de Wereldtentoonstelling en gerenoveerd is in 2005, is ook een genot om naar te kijken. De kunstcollectie reikt van de Romaanse periode (1000-1200) tot aan moderne kunst. De Romaanse collectie is het meest noemenswaardig; het is een van de beste middeleeuwse collecties van de wereld. Geniet van de eeuwenoude kunstwerken en wandel door de Gothische tijd, de Renaissance en Barok tot de moderne werken. Tussen de moderne werken staat een vroege Salvador Dalí - die in Catalonië geboren is - naast andere regionale kunstenaars van naam. Wanneer u uitgewandeld bent, kunt u in het restaurant een drankje nuttigen en het uitzicht over de stad bewonderen.

Pablo Picasso Museum Barcelona

Museum Barcelona

Het op een na populairste kunstmuseum van Barcelona is gewijd aan een andere kunstenaar met een sterke verbintenis met de stad: Pablo Picasso. Het Museu Picasso beschikt over de grootste collectie ter wereld van Picasso's werken. Het museum bevindt zich in vijf aangrenzende middeleeuwse paleizen en bevat ongeveer 4.200 werken. Het museum richt zich op het vroege werk van de kunstenaar. U vindt er uitgebreide collecties van zijn eerste werken tot en met de Blauwe Periode. Voor iedereen die geïnteresseerd is in Pablo Picasso is dit een must-visit!

Hedendaagse kunst in Barcelona

Musea in Barcelona zijn niet enkel geïnteresseerd in kunst uit het verleden. Bij het Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) kunt u de werken zien van drie periodes: 1945-1960, de jaren '60 en de jaren '70. Daarnaast worden er ook kunstwerken tentoongesteld die vandaag de dag worden gemaakt. Met een collectie van meer dan 5.000 werken, speciale tentoonstellingen en evenementen is dit de beste moderne kunstgallerij van de stad.

Museum Barcelona

Museu d'Història de Barcelona

Barcelona is ontstaan in de Romeinse tijd, en er is nog steeds veel onbekend over het verre verleden van de stad. Bezoek het Museu d'Història de Barcelona en ontdek het cultureel erfgoed van Barcelona. Het is een stadsmuseum, wat betekent dat de attracties overal in de stad te vinden zijn. Er is ook een 'hoofdkantoor' van het museum gevestig op Plaza del Rey, waar u een ondergrondse expositie van het Romeinse leven kunt zien.

Waar u kunt overnachten in Barcelona Bekijk alle hotels in Barcelona

Andere artikelen

Museum Barcelona

Beleef Barcelona sportief met deze activiteiten

Sport in Barcelona voelt en ziet u overal in de stad: van sfeervolle voetbalwedstrijden tot zeilen, hiken en veel meer. Het zorgt ervoor dat u lekker sportief blijft tijdens uw verblijf in Barcelona.

Museum Barcelona

Camp Nou: Het grootste stadion van Europa

Een trip naar Camp Nou is een must voor alle voetballiefhebbers. Leer de historie van dit stadion kennen en bekijk de trofeeën van dichtbij die FC Barcelona een van de meest succesvolle voetbalclubs van de wereld hebben gemaakt.

Museum Barcelona

Barcelona: De beste beurslocatie van Europa

Barcelona heeft het allemaal Zon, een sterke economie en verbluffende architectuur. Het is dan ook geen verrassing dat duizenden internationale delegaten, zakenlui en professionals naar Barcelona komen om een beurs te bezoeken.

Museum Barcelona

Het Catalaanse paradijs in en rondom Barcelona

Rondom Barcelona zijn er tal van activiteiten die ieders interesse kunnen wekken in het Catalaanse landschap. Van dagtrips naar de stranden in de provincie Girona tot hikingtochten rond Montserrat: Catalonië heeft voor elk wat wils.

Museum Barcelona

Eixample: de hipste wijk van Barcelona

In Eixample vindt u het beste van Barcelona: een boeiende, energieke wijk met tal van leuke winkels, restaurants en cafés, en de prachtige architectuur die de wijk een vleugje elegantie geeft.

Museum Barcelona

De rijke historie van de heuvel Montjuic

Bezoek de top van de heuvel van Montjuic en geniet van de rust in het midden van de stad. Ontdek de historie en groene parken en kijk uit op de omgeving van de stad.