Reisgidsen


Het Catalaanse paradijs in en rondom Barcelona

Rondom Barcelona zijn er tal van activiteiten die ieders interesse kunnen wekken in het Catalaanse landschap. Van dagtrips naar de stranden in de provincie Girona tot hikingtochten rond Montserrat: Catalonië heeft voor elk wat wils.

omgeving barcelona
Tips van de housekeeper van NH
omgeving barcelona

Wat te doen in Barcelona

De attractie waarvoor de meeste toeristen naar Barcelona is de Basílica i Temple Expiatori de la Sagrada Família, kortweg La Sagrada Familia. Dit monument is ontworpen door de Catalaanse kunstenaar Gaudí in een kenmerkende gothische en Art Nouveau stijl. De kerk is nog steeds in constructie, maar is desondanks nu al een fantastisch monument om te zien, zowel van binnen als van buiten. Bezoekers wordt aangeraden om vooraf toegangsbewijzen te kopen vanwege de immense populariteit van het gebouw. De Casa Batlló is een andere bezienswaardigheid die zeker de moeite waard is voor fans van Gaudí's werk. De sprookjesachtige gevel en evenzo imponerende interieur is een must-see. Ook hier wordt aangeraden om vooraf tickets te kopen zodat u lange wachtrijen vermijdt.

Voor iedereen die een ongedwongen wandeling wil maken door de stad, is de Ramblas aanbevolen. De Ramblas is een lange wandelstraat gestrekt over een ruime kilometer van Plaça Catalunya tot Port Vell, waar van alles te vinden is. Met een brede mix van bouwkundige stijlen, verschillende shows van straatartiesten en kraampjes die alles van souvenirs tot fruit verkopen is hier genoeg te beleven. Aan het eind van de Ramblas kunt u het Christoffel Columbus standbeeld bewonderen. Langs de straat ligt ook het Erotisch Museum van Barcelona, waar de nadruk ligt op de artistieke representatie van erotiek in kunst.

omgeving barcelona

Vervoer in en rond Barcelona

Barcelona beschikt over uitstekend openbar vervoer. U kunt kiezen uit de opties om de metro, bus, tram of trein te nemen binnen de stad. 's Nachts rijden nachtbussen en in het weekend rijdt het OV onder verlengd tijdschema. U zult dus nooit moeite hebben om uw weg in de stad te kunnen vinden. Er rijden ook verschillende bussen en treinen vanuit het stadscentrum tot de omgeven plaatsen rond Barcelona. Tijdschema's voor deze services veranderen van tijd tot tijd, maar zijn altijd online beschikbaar of via de toeristeninformatiecentra in de stad. Deze centra zijn gevestigd op Plaça de Catalunya en bij de Passatge de la Concepció.

Dagtrips rondom Barcelona

omgeving barcelona

Om het beste uit uw reis naar Barcelona te halen, kunt u zich ook aanmelden voor de vele dagtrips die vanuit Barcelona georganiseerd worden naar diverse plaatsen op korte afstand van de stad. Trips naar Montserrat bieden u de kans tijdens een hiketocht om de natuur van Catalonië te bewonderen, en ook het Klooster van Montserrat te bezoeken. De hoogste top van de berg, genaamd Sant Jeroni, kan worden bereikt via een hikingroute vanaf de voet van de berg of het klooster. Verschillende reisorganisaties in Barcelona organiseren dagtrips. Boekingdetails kunt u gemakkelijk vinden als u via Google zoekt op 'dagtrip Montserrat'. Mocht u op eigen initiatief naar Montserrat willen gaan, dan kunt u vanaf Plaça Espanya in het centrum van Barcelona de trein nemen. Deze doet er 90 tot 120 minuten over, afhankelijk van het tijdstip op de dag. U kunt ook met de auto naar de voet van Montserrat rijden. Zonder verkeer bent u er in iets meer dan een uur.

De historische stad Girona is een andere populaire bestemming voor dagtrips rondom Barcelona. Girona ligt ten Noord-Oosten van Barcelona en is ongeveer anderhalf uur rijden. In Girona vindt u een kathedraal, een aantal historische kerken zoals Sant Feliu en Sant Pere de Galligants en overblijfselen van oude Romeinse forten. Bezoekers kunnen langs de muren van de forten wandelen en de torens beklimmen, die een spectaculair uitzicht bieden over Girona en omgeving. Veel trips werken met een package deal voor reizigers om Girona te bezoeken en daarna van de prachtige stranden van de Costa Brava te genieten.

Waar u kunt overnachten in Barcelona Bekijk alle hotels in Barcelona

Andere artikelen

omgeving barcelona

Barcelona met de familie

Bent u het beu om nieuwe manieren te bedenken om uw kinderen te vermaken in een stad? Deze 5 tips voor families geven u verfrissende ideeën die uw trip naar Barcelona een stuk gemakkelijker maken.

omgeving barcelona

Ontdek fascinerende musea in Barcelona

De musea van Barcelona zijn een van de grootste toeristische trekpleisters, en behoren tot de beste van Europa. Hier vindt u de schatten van onder andere de wereldkunst, geschiedenis en wetenschap verspreid over meer dan 50 musea door de stad

omgeving barcelona

Het meesterwerk van Gaudí, La Sagrada Familia

La Sagrada Familia is een prachtige Rooms-katholieke kerk in Barcelona, die nog altijd voltooid moet worden. Het geldt als een van de topbezienswaardigheden van Spanje. Bezoek de kerk en ervaar de grandeur die Gaudí in dit architectonische wonder heeft gestopt.

omgeving barcelona

Camp Nou: Het grootste stadion van Europa

Een trip naar Camp Nou is een must voor alle voetballiefhebbers. Leer de historie van dit stadion kennen en bekijk de trofeeën van dichtbij die FC Barcelona een van de meest succesvolle voetbalclubs van de wereld hebben gemaakt.

omgeving barcelona

Beleef Barcelona sportief met deze activiteiten

Sport in Barcelona voelt en ziet u overal in de stad: van sfeervolle voetbalwedstrijden tot zeilen, hiken en veel meer. Het zorgt ervoor dat u lekker sportief blijft tijdens uw verblijf in Barcelona.

omgeving barcelona

Verken de kleurrijke wijken van Barcelona

Barcelona is een veelzijdige metropool. Bekijk onze gidsen met tips voor de wijken van Barcelona en vind de perfecte locatie voor uw trip naar deze stad.