Reisgidsen


Beleef Barcelona sportief met deze activiteiten

Sport in Barcelona voelt en ziet u overal in de stad: van sfeervolle voetbalwedstrijden tot zeilen, hiken en veel meer. Het zorgt ervoor dat u lekker sportief blijft tijdens uw verblijf in Barcelona.

Sports Barcelona
Tips van de housekeeper van NH
Sports Barcelona

Sportief in Barcelona

Een van de belangrijke kenmerken van de stad Barcelona is de liefde voor verschillende sporten. De stad is de thuishaven van een van 's werelds grootste voetbalclubs. FC Barcelona is al sinds tijden een grote naam in de Spaanse en Europese voetbalwereld, maar sinds de laatste 10 jaar staan ze onnavolgbaar hoog met het winnen van tal van nationale en internationale trofeeën. Hier speelt een van de beste voetballers van de 21e eeuw: Lionel Messi.

Elke sportieve vakantie in Barcelona zou een bezoekje aan deze voetbalclub op de agenda moeten hebben. Maar plan niet enkel een bezoekje aan Camp Nou, want Barcelona heeft qua sporten nog veel en veel meer te bieden naast FC Barcelona. Basketbal en handbal zijn ook erg populaire sporten in Barcelona.

De Olympische Spelen van Barcelona in 1992

Het grote succes van de Olympische Spelen heeft een enorme impact gehad op de stad Barcelona. Dit is vandaag de dag nog steeds zichtbaar. Het was een toernooi met vele memorabele momenten: De eerste deelname van Zuid-Afrika sinds 1960, het all-star Amerikaanse basketbalteam genaamd 'Dream Team', een spectaculaire openingsceremonie en nog veel meer. Breng een bezoek aan het Estadi Olímpic Lluís Company, het Olympisch Stadion dat gebouwd is in 1929.

Zeilen in Barcelona

Sports Barcelona

Barcelona is een prachtige stad om te voet te ontdekken, maar het wordt zelf beter als u het vanaf een boot op zee bekijkt. De altijd relaxte sfeer in de stad en het goede klimaat lenen zich perfect voor een dagje op het water. Als u houdt van zeilen, dan kunt u een van de vele zeilarrangementen boeken bij de kapiteins in de stad. U kunt natuurlijk ook uw eigen boot meenemen en aanleggen in de haven. Het klimaat aan de Middellandse Zee rond Barcelona is ideaal voor een relaxende dag op een boot, uitkijkend op de grote stad.

De Marathon van Barcelona

Wilt u uzelf testen tegen 's werelds beste hardlopers in de marathon van Barcelona? Zo ja, bereidt u dan voor op een zware maar prachtige dag. Het parcours loopt van Avenida de La Reina Maria Cristina 42 kilometer lang door de stad in een ronde met de finish op de startlocatie. Renners moeten flink hun best doen; er geldt een 6-uurs limiet voor het parcours. Als u liever aanmoedigt dan meerent, kunt u zich langs de kant mengen in de fantastische en energieke sfeer rondom het evenement. De marathon van Barcelona vindt jaarlijks plaats in maart.

Sports Barcelona

Hikingtochten rondom Barcelona

Alle sporten zijn in de buurt als u in Barcelona bent, zo ook hiken. U hoeft slechts een klein stukje uit de stad om een goede hikingtocht te vinden. Een uur weg van de stad ligt Montserrat; een fantastische regio met veel hiketochten variërend in moeilijkheidsgraad, van beginner tot vergevorderd.

Als u van een uitdaging houdt - en het uitzicht is ook de moeite waard - dan is Sant Jeroni uw berg. Dit is de hoogste berg in de regio. De tocht naar de top en terug duurt ongeveer 6 uur, dus zorg voor genoeg voorraden, inclusief een hoed, snacks en genoeg water. Als u de top van deze berg wilt bereiken zonder de hele weg te hoeven hiken, kunt u het wagentje van St Joan nemen. Deze zet u af op ongeveer 10 minuten van de top.

Waar u kunt overnachten in Barcelona Bekijk alle hotels in Barcelona

Andere artikelen

Sports Barcelona

Verken de kleurrijke wijken van Barcelona

Barcelona is een veelzijdige metropool. Bekijk onze gidsen met tips voor de wijken van Barcelona en vind de perfecte locatie voor uw trip naar deze stad.

Sports Barcelona

Het meesterwerk van Gaudí, La Sagrada Familia

La Sagrada Familia is een prachtige Rooms-katholieke kerk in Barcelona, die nog altijd voltooid moet worden. Het geldt als een van de topbezienswaardigheden van Spanje. Bezoek de kerk en ervaar de grandeur die Gaudí in dit architectonische wonder heeft gestopt.

Sports Barcelona

De Ramblas: Barcelona's meest iconische straat

De Ramblas functioneert als het kloppend hart van Barcelona en faciliteert in een enorme hoeveelheid cafés, winkels, architectuur en allround pracht en praal, wat de stad zo mooi maakt.

Sports Barcelona

Het Catalaanse paradijs in en rondom Barcelona

Rondom Barcelona zijn er tal van activiteiten die ieders interesse kunnen wekken in het Catalaanse landschap. Van dagtrips naar de stranden in de provincie Girona tot hikingtochten rond Montserrat: Catalonië heeft voor elk wat wils.

Sports Barcelona

Camp Nou: Het grootste stadion van Europa

Een trip naar Camp Nou is een must voor alle voetballiefhebbers. Leer de historie van dit stadion kennen en bekijk de trofeeën van dichtbij die FC Barcelona een van de meest succesvolle voetbalclubs van de wereld hebben gemaakt.

Sports Barcelona

Muziekfestivals en concerten in Barcelona

Bezoek Barcelona en ervaar de uitstekende muziekscene van de stad. Op de alle muzieklocaties in de stad kunt u wereldsterren bewonderen en nieuwe bandjes ontdekken. Op de festivals ziet u zelfs alles in één weekend.