Reisgidsen


Verken de kleurrijke wijken van Barcelona

Barcelona is een veelzijdige metropool. Bekijk onze gidsen met tips voor de wijken van Barcelona en vind de perfecte locatie voor uw trip naar deze stad.

wijk barcelona
Tips van de conciërge van NH
wijk barcelona

De districten van Barcelona

Barcelona is een enorme stad met veel verschillende districten en wijken. Wanneer u een verblijf in de stad gaat boeken, is het handig om het district te kiezen dat het beste aansluit bij uw behoeften. Sommige wijken zijn ingericht voor toeristen, terwijl andere wijken wat rustiger zijn. Het goede nieuws is dat de attracties van Barcelona verspreid zijn over de gehele stad. Elk district heeft weer iets anders te bieden aan de reiziger. In totaal bestaat Barcelona uit 10 districten, elk bestaande uit meerdere buurten of wijken. Het zijn deze wijken, ook wel Barrios genoemd, waar het meest naar gerefereerd wordt als men een locatie in Barcelona bedoelt.

Ciutat Vella: Het belangrijkste district van Barcelona

wijk barcelona

Ciutat Vella is letterlijk het nummer één district van Barcelona. Het betekent vrij vertaald 'oude stad', en is het kloppend hart van Barcelona. Hier vindt u de meeste oude delen van de stad. Het district ligt aan zee en grenst voor een groot deel aan het district Eixample. Binnen Ciutat Vella vallen 4 beroemde wijken van Barcelona: La Barceloneta, El Gotic, El Raval en Sant Pere. Binnen deze wijken vindt u vele attracties. Als u hier verblijft bent u erg centraal in de stad ten opzichte van alle bezienswaardigheden. In El Gotic ziet u de karakteristieken van het oude leven in Barcelona: nauwe, bochtige straatjes vol met cafés en kleine pleintjes. In Ciutat Vella ligt ook de Ramblas, de bekendste straat van Barcelona. Het vormt de scheidingslijn tussen El Gotic en El Raval.

Toeristvriendelijke districten in Barcelona

wijk barcelona

Een andere populaire locatie voor reizigers in Barcelona is Eixample, Catalaans voor 'uitbreiding'. Deze wijk is gebouwd tegen het einde van de 19e eeuw en het begin van de 20e eeuw, toen de stad overbevolkt raakte. Dit district is zo populair omdat het ondanks de loopafstand van de oude stad toch zijn eigen unieke energie heeft. In deze wijken kunt u het beste winkelen van heel Barcelona. Er zijn ook veel cafés en restaurants langs de bossige straten van dit district. In Eixample vindt u ook stukken van de beste architectuur van de stad, inclusief Barcelona's beroemdste gebouw: Gaudí's La Sagrada Familia. Ook een ander meesterwerk van Gaudí, Casa Milà, staat hier.

Hoewel het wat rustiger is dan de twee bovengenoemde districten, is Sant Montjuic een steeds populairder wordend district bij reizigers. Dit wat meer residentiële district is perfect gelegen ten opzicht van vele bezienswaardigheden van de stad. In het district ligt onder andere de wijk van de heuvel Montjuic met een pretpark, het Palau Nacional en de Magische Fontein, een van de meest geliefde attracties van Barcelona.

Andere districten van Barcelona

Restaurants, cafés en winkels vindt u in alle wijken van de stad. Mocht u dus wat liever uit het centrum verblijven zijn er nog tal van opties voor u. Het district Les Corts bijvoorbeeld ligt slechts 15 minuten met het openbaar vervoer van het stadcentrum, en beschikt zelf over een diversiteit aan fine dining restaurants en leuek winkels. Les Corts is het businessdistrict van Barcelona, wat betekent dat het na 18:00 uur wat rustiger wordt. Behalve in het weekend, dan stromen de vele bars en clubs vol met yuppen.

Waar u kunt overnachten in Barcelona Bekijk alle hotels in Barcelona

Andere artikelen

wijk barcelona

Camp Nou: Het grootste stadion van Europa

Een trip naar Camp Nou is een must voor alle voetballiefhebbers. Leer de historie van dit stadion kennen en bekijk de trofeeën van dichtbij die FC Barcelona een van de meest succesvolle voetbalclubs van de wereld hebben gemaakt.

wijk barcelona

De Ramblas: Barcelona's meest iconische straat

De Ramblas functioneert als het kloppend hart van Barcelona en faciliteert in een enorme hoeveelheid cafés, winkels, architectuur en allround pracht en praal, wat de stad zo mooi maakt.

wijk barcelona

Eixample: de hipste wijk van Barcelona

In Eixample vindt u het beste van Barcelona: een boeiende, energieke wijk met tal van leuke winkels, restaurants en cafés, en de prachtige architectuur die de wijk een vleugje elegantie geeft.

wijk barcelona

Barcelona met de familie

Bent u het beu om nieuwe manieren te bedenken om uw kinderen te vermaken in een stad? Deze 5 tips voor families geven u verfrissende ideeën die uw trip naar Barcelona een stuk gemakkelijker maken.

wijk barcelona

Het meesterwerk van Gaudí, La Sagrada Familia

La Sagrada Familia is een prachtige Rooms-katholieke kerk in Barcelona, die nog altijd voltooid moet worden. Het geldt als een van de topbezienswaardigheden van Spanje. Bezoek de kerk en ervaar de grandeur die Gaudí in dit architectonische wonder heeft gestopt.

wijk barcelona

Het Catalaanse paradijs in en rondom Barcelona

Rondom Barcelona zijn er tal van activiteiten die ieders interesse kunnen wekken in het Catalaanse landschap. Van dagtrips naar de stranden in de provincie Girona tot hikingtochten rond Montserrat: Catalonië heeft voor elk wat wils.