Reisgidsen


Bruisende activiteiten in Berlijn: voor ieder wat wils

Er zijn zoveel verschillende activiteiten in Berlijn dat bezoekers vaak moeilijk een keuze kunnen maken. De stad heeft naast de vele cafés, restaurants en theaters een nachtleven dat moeilijk te evenaren is

Activiteiten in Berlijn
Tips van de chef van NH
Activiteiten in Berlijn

Berlijn overdag verkennen

Berlijn is een van de oudste steden van Europa. Activiteiten in Berlijn zijn er in verschillende vormen. Van wandelen door het oudste gedeelte van de stad tot rondrijden op een Segway en van een boottocht over de rivier de Spree tot een muzikale avond in kasteel Charlottenburg. Door het grote aanbod van activiteiten in Berlijn is het aan te raden om een plattegrond mee te nemen en te beginnen met een algemene rondleiding langs de hoofdattracties van de stad waaronder de Reichstag, delen van de Berlijnse Muur en het Parlement. Deze rondleiding kan ondernomen worden met een “Hop on Hop off” bus, te voet onder begeleiding van een gids of per rondvaartboot.
Verspreid over de stad ligt 620 kilometer fietspad en het huren van een fiets is een must voor iedereen die van fietsen en sightseeing houdt. De mogelijkheden zijn oneindig, trap door de historische Brandenburger Tor en sta stil bij de verschillende emotionele gedenktekens. Een erg populaire fietsroute is de Berlijnse Muur Route. Volg de voormalige Oost-Duitse grens via het pad dat speciaal voor fietsers en wandelaars bestemd is. Bezoek opmerkelijke plaatsen als Checkpoint Charlie en de East Side Gallery. Duitsland is bekend om zijn luidkeels zingende bevolking en er is geen andere plaats waar dit nog beter tot uiting komt dan het Mauerpark. Het Mauerpark is een van de bekendste plaatsen in Berlijn die bezoekers de mogelijkheid biedt om Duitse festiviteiten mee te maken.

Activiteiten in Berlijn 's avonds

Met het vallen van de avond kondigen andere activiteiten in Berlijn zich aan. Schuif aan voor een koninklijk diner in Slot Charlottenburg. De avond begint met een driegangendiner bij kaarslicht in de Orangerie van het kasteel. Aansluitend maakt een indrukwekkend optreden van het Berlin Residence Orchestra de avond compleet. Theatervoorstellingen gaan door in grote en kleine theaters die verspreid over de stad te vinden zijn. Er is een plaats in de Schaperstrasse in de wijk Wilmersdorf die een beetje aan het zicht wordt onttrokken waar de glamour van Berlijn in de jaren 1920 tot leven komt. De liefde voor het nachtleven spreekt in Bar Jeder Vernunft voor zich. Dit is hét podium voor de crème de la crème van intelligente cabaretacts variërend van chansons tot komedie en René Mariks beroemde poppentheater.

Activiteiten in Berlijn

Tickets voor Berlijnbezoekers

Jaarlijks worden er in Berlijn talloze evenementen georganiseerd, van uitbundige muziekfestivals tot ingetogen fototentoonstellingen die herinneren aan het grijze verleden van de stad. Voor het merendeel van deze evenementen is het mogelijk om vooraf en online tickets te bestellen. Activiteiten in Berlijn zijn er 365 dagen per jaar en worden zowel binnen als in de openlucht georganiseerd. De toeristische dienst van de stad heeft een website waar veel informatie over de geplande evenementen en de ticketverkoop wordt vermeld. Met name voor drukbezochte evenementen of tentoonstellingen kan het handig zijn om voor uw vertrek naar Berlijn tickets te kopen, zodat u altijd zeker bent van een toegangsbewijs.


De Berlin Welcome Card is het officiële toeristenticket van Berlijn. Er zijn diverse mogelijkheden zodat er altijd een ticket is dat het beste aansluit bij de duur van uw verblijf in de stad. Als bezoeker plant u doorgaans een weekendbezoek aan de Duitse hoofdstad. Het aanbod van activiteiten in Berlijn kan u echter spontaan doen besluiten om uw verblijf te verlengen. De Berlin Welcome Card biedt mogelijkheden om met het lokale openbaar vervoer te reizen en biedt meer dan 200 kortingen voor het bezoeken van musea, theaters, voorstellingen, kastelen en paleizen, citytours waaronder fietstochten, rondvaarten en wandelingen. Daarnaast zijn er uiteenlopende cafés en restaurants die op vertoon van de Berlin Welcome Card ook kortingen bieden. Acht standaardversies van het ticket zijn verkrijgbaar, voor 48 uur, 72 uur of 5 dagen en u kunt ermee reizen binnen Berlin AB of de ABC zone (inclusief Potsdam en Berlin Schönefeld Airport). De Berlin Welcome Card is te koop bij de plaatselijke Berlin Tourist Infopunten, op de grotere stations, in hotels en online.

Waar u kunt overnachten in Berlijn Bekijk alle hotels in Berlijn

Andere artikelen

Activiteiten in Berlijn

Geniet van een indrukwekkend weekend Berlijn

Bezoek de Berlijnse Muur, de Dom en de Brandenburger Tor, maar ontdek ook de verschillende woonwijken van de spannende stad Berlijn. Met de vele parken, creatieve werkplaatsen en klassieke woningen verovert de stad snel uw hart

Activiteiten in Berlijn

Museumeiland in Berlijn, vijf musea op één eiland

Het Museumeiland in Berlijn is niet alleen geplaatst op de UNESCO-werelderfgoedlijst, het heeft ook vijf wereldwijd gerenommeerde musea, de Dom van Berlijn en het schitterende park Lustgarten

Activiteiten in Berlijn

Leuke dingen om te doen tijdens uw verblijf in Berlijn

Breng een weekend door in het spannende Berlijn en u sluit de stad waarschijnlijk in uw hart. De stad heeft zoveel gezichten en biedt voor ieder iets. Bezoek de musea, de Muur of ontdek het nachtleven in de levendige wijken.

Activiteiten in Berlijn

Ervaar het goede leven in de Hackesche Höfe

Midden in Berlijn ligt een reeks van verbonden binnenpleinen die de naam Hackesche Höfe hebben. De gebouwen zijn betegeld met geglazuurde tegels en vervolgens versierd met Moorse mozaïeken.

Activiteiten in Berlijn

Uniek uitzicht over Berlijn vanuit de Televisietoren

Het hoogste gebouw van Duitsland, de 369 meter hoge Televisietoren, is zo iconisch voor Berlijn als de Eiffeltoren voor Parijs. Op heldere dagen is het panoramisch uitzicht vanaf 203 meter hoogte onverslaanbaar.

Activiteiten in Berlijn

Brandenburger Tor het meest bijzondere monument van Europa

De tweehonderd jaar oude geschiedenis van Berlijn, wordt gekenmerkt door de voormalige stadspoort van de stad: De Brandenburger Tor.