Reisgidsen


Uniek uitzicht over Berlijn vanuit de Televisietoren

Het hoogste gebouw van Duitsland, de 369 meter hoge Televisietoren, is zo iconisch voor Berlijn als de Eiffeltoren voor Parijs. Op heldere dagen is het panoramisch uitzicht vanaf 203 meter hoogte onverslaanbaar.

Televisietoren
Tips van de receptionist van NH
Televisietoren

Nuttige informatie

Het waanzinnige uitzicht over Berlijn is niet het enige wat u in de Televisietoren kunt verwachten. Bij het observatie-platform op een hoogte van 203 meter bevindt zich “Bar 203”. Hier geniet u van een drankje of een maaltijd terwijl het restaurant in een uur tijd 360o ronddraait. Afhankelijk van of u het restaurant bezoekt of alleen het uitzicht gaat bewonderen kunt u tussen 30 minuten en een paar uur inplannen voor uw bezoek. De Televisietoren bevindt zich op Alexanderplatz, waar u tevens de dag kunt spenderen met de vele winkels, restaurants en terrassen rondom het plein. Daarnaast zit u op loopafstand van andere bekende plaatsen zoals de Hackesche Höfe en het prachtige museumeiland.

Televisietoren

Bereikbaarheid

Alexanderplatz is met het openbaar vervoer goed te bereiken:
Bus: TXL, M48, 100, 200, 248, N5, N8
S-Bahn: S5, S7, S75, S9
U-Bahn: U2, U5, U8
Tram: M4, M5, M6
In de buurt van Alexanderplatz bevindt zich tegen betaling tevens een parkeergarage.

Entreeprijzen

De entreeprijzen liggen tussen €13,- en €23,- voor volwassenen, en kinderen tussen 4 en 16 jaar betalen een bedrag van €8,50 tot €15,-. De prijzen variëren van het tijdstip van het bezoek en het type ticket. VIP tickets zijn bijvoorbeeld duurder, maar hebben als voordeel dat u na aankomst direct naar de lift kunt en niet in de wachtrij hoeft aan te sluiten. Bovendien is er voor VIP-tickets een tafel in het restaurant gereserveerd.

Waar u kunt overnachten in Berlijn Bekijk alle hotels in Berlijn

Andere artikelen

Televisietoren

Leuke dingen om te doen tijdens uw verblijf in Berlijn

Breng een weekend door in het spannende Berlijn en u sluit de stad waarschijnlijk in uw hart. De stad heeft zoveel gezichten en biedt voor ieder iets. Bezoek de musea, de Muur of ontdek het nachtleven in de levendige wijken.

Televisietoren

Bezoek de wereldberoemde kerstmarkten in Berlijn

Rond de kerst heeft Berlijn ongeveer tachtig van elkaar verschillende kerstmarkten. Glühwein is op alle markten verkrijgbaar, maar elke markt biedt andere geschenken. Oriënteer uzelf vooraf online naar wat voor type markt u zoekt.

Televisietoren

De ultieme verrijking: sightseeing in Berlijn

Berlijn is een stad die blijft boeien. Een stad die beweegt en u tot bewegen brengt. U bevindt zich in het hart van Duitsland. Ontdek nu meer van deze immense metropool. Ongeëvenaard en altijd spraakmakend.

Televisietoren

Kurfürstendamm: bezienswaardigheid en winkelboulevard

Sinds de hereniging heeft de Kurfürstendamm nieuwe glans gekregen. Hier staan chique winkels naast de bekende modemerken. In de zijstraten bevinden zich verschillende theaters en stijlvolle cafés en restaurants.

Televisietoren

Architectuur en bedrijvigheid aan het Potsdamer Platz

Het Potsdamer Platz in Berlijn heeft ondanks de moderne bouw een rijk verleden. Ooit was dit het grootste verkeersknooppunt van Europa en een cultureel centrum van de stad maar in de oorlog werd het volledig verwoest.

Televisietoren

Gezelligheid op de prachtige Gendarmenmarkt

De Gendarmenmarkt in Berlijn is een harmonisch geheel van bijzondere bouwwerken en historische monumenten. De prachtige Franzosischer Dom en het Konzerthaus zijn een verplichte stop als u een bezoek brengt aan de Gendarmenmarkt